jump to navigation

Pacatul martie 3, 2012

Posted by alaandrei in Social.
trackback

Păcatul

Aş dori sa vorbim despre păcat.

-V-aţi întrebat vreo data ce este pacatul?

-Pacatul este o fapta rea pe care noi o savirsim. In Geneza 4:7 e scris că păcatul tot timpul pîndeste la uşa; dorinţa  lui  se ţine dupa tine, dar tu  să-l stăpineşti.

-Ce învăţăm noi din acest verset? Aici e spus ca noi trebuie sa stăpînim păcatul şi să nu-l lăsăm pe el să ne stăpînească.

-Ce mai ştim noi despre păcat? Că nici un om nu se naşte fără păcat. Orice om e păcătos de la naştere, dar noi am fost curăţiti de păcat prin Domnul nostru Isus Hristos care şi-a dat viaţa pentru noi sa fim curaţiti de păcat.

– În Vechiul Testament ca sa-ţi fie iertate păcatele trebuia sa aduci jertfe lui Dumnezeu, dar acum datorită jertfei Lui Isus care s-a adus jertfa pentru noi si noi acum doar trebuie sa ne rugam la Domnul ,ca el sa ne ierte pacatele,apoi noi trebuie sa ne pocaim si sa ne botezam.

-Cine oare sun tovarasii pacatuluii? Tovarasii pacatului sunt: minia,ura si minciuna. Iar mama pacatului este neascultarea.

Neascultarea

-Cred ca va întrebaţi de ce am numit neascultarea mama păcatului?

-Daca să ne gîndim bine, vedem ca la Geneza 3:1-6 e spus ca Eva nu a ascultat de Dumnezeu şi a mîncat din pom şi a dat şi bărbatului ei să manînce.

-Ce s-a întîmplat mai departe? Ei au fost izgoniţi pentru neascultarea lor. Apoi oamenii au început sa deosebeasca binele de rău, şi  cînd oamenii s-au înmulţit au ales să facă rău, adică să păcătuiască.

-Aici noi am văzut că păcatul a apărut de la neascultare cum am spus mai sus.

  Mînia

-Dumnezeu nu iubeşte cînd oamenii se mînie unii pe alţii.

-Mînia des îi aduce pe oameni la pacat. Daca ne uitam la Geneza 4:3-8 vedem ca e scris cum Cain s-a mîniat pe Abel şi l-a ucis, putem spune că a păcătuit şi a păcătuit foarte grav. Cain l-a ucis pe Abel pe cînd Abel nu era vinovat ca Domnului nu i-a placut jertfa  lui Cain.

Ura

-Ura ca şi mînia te poate aduce la săvîrşirea unui păcat ca omorul.  Daca privim la Geneza 27:41-46 vedem ca datorită urei Esau mai nu l-a ucis pe Iacov pentru ca acesta  îi luase dreptul de întîi nascut şi binecuvîntarea.

-Şi ultimul tovarăş al păcatuşui despre care voi vorbi este Minciuna.

Minciuna

-A spune minciuni înseamnă a duce pe cineva in eroare. Minciuna e atunci atunci cînd spui adevărul dar, nu tot, cu scopul de a duce pe om in eroare. Aceasta tot se considera păcat. La Geneza 12:11-16 Avraam l-a dus pe faraon în eroare spunîndu-i doar jumate din adevar.

-Aşa că dragii mei trebuie să fim atenţi la ceea ce facem, gîndim sau vorbim, să ascultăm de Cuvîntul Lui Dumnezeu şi să nu păcătuim.

Andrei Talmazan Junior.

 

Reclame

Comentarii»

1. Andrei Talmazan - iunie 14, 2014

Super info.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: