jump to navigation

Cînd avortul este îndreptăţit? mai 4, 2011

Posted by alaandrei in Social.
Tags: ,
trackback

Se discută şi se vorbeşte mult despre dreptul femeii de a decide dacă să lasă copilul nenăscut în viaţă sau nu. Cei mai mulţi sunt de părerea că femeia are acest drept şi dacă dintr-un motiv sau altul ea decide să facă avort nimeni nu ar trebui să o oprească. Alţii sunt de părerea că un avort este îndreptăţit doar în cazul cînd sarcina prezintă un pericol pentru viaţa mamei. În acest caz femeia este liberă să avorteze pentru aşi salva propria viaţa. Mai este o altă categorie de oameni care consideră că avortul nu este nici într-un caz o opţiune. Pentru aceşti oameni viaţa este dăruită de Dumnezeu şi doar El hotărăşte cînd ea poate fi întreruptă.

Anul trecut , Jessica Council – o mămică tînără şi frumoasă de doar 30 de ani – a fost diagnosticată cu cancer, în timp ce era însărcinată cu al doilea copil. Din cauza locului în care era situat cancerul operaţia era exclusă. Medicii au propus cuplului opţiunea de a avorta dar pentru ei aceasta nu prezenta deloc soluţia, acesta era clar cum este alb şi negru. Mai puţin clar era faptul dacă să accepte sau nu tratamentul medicamentos şi chimeoterapia. Unii medici susţineau că copilul va supravieţui dar că aceasta va afecta creierul copilului.  Aceasta întrebare a apărut din nou în al treilea trimestru de sarcină cînd confrom medicilor efectele negative asupra copilului trebuiau să fie minime deoarece fătul aproape că se formase. Refuzul Jessicăi şi de data aceasta de a primi orice fel de tratament i-a nedumerit nespus pe medici.

Deşi cuplul a avut succes cu unele metode alternative respectînd o dietă ce includea sucuri din legume si vitamine organice era doar o chestiune de timp pîna ce cancerul avea să progreseze şi mai mult.

În seara de 5 ferbruarie Jessica s-a dus la culcare cu dureri de cap şi greaţă. „Ea nu s-a mai trezit”, spune soţul Jessicăi, Clint. Ziua următoare medicii au declarat că creerul Jessicăi este mort. Clint a dat permisiunea de a se scoate copilul prin cezariană. La data de 6 ferbruarie micuţul „Jessi” a fost „născut” cîntărind mai puţin de 1kg. Medicii au crezut că Jessica era în a 25 săptămînă de sarcină, însă pînă la urmă au constatat că fătul avea doar 23 de săptămîni şi jumătate. Acesta fiind pragul cel mai de jos la care un copil poate supravieţui. „Pot doar să mărturisesc harul lui Dumnezeu în această situaţie, pentru ca Jessica  a murit exact cînd copilul putea să supravieţuiască în afara uterului.”

„Necătînd la faptul că sunt creştin şi că sunt pro-viaţă,” mărturiseşte Clint, „aceasta a fost cea mai grea decizie pe care am luat-o vreodată! Cînd trebuie să renunţi la cea pe care o iubeşti mai mult decît pe tine însuţi.” Clint a mai mărturisit şi faptul că timp de o lună nu a putut citi Cuvîntul lui Dumnezeu sau ruga, deşi era împăcat cu gîndul că ei au făcut ceea ce era corect. Acum el a trecut de această etapă şi şi-a reluat viaţa de rugăciune, la doar două luni după moartea soţiei el este ocupat cu munca şi grija pentru cei doi copii ai săi, dar spune el, va veni probabil timpul cănd el va trebui să se oprească şi să plîngă acea grea despărţire.

„Dumnezeu să fie lăudat, prieteni! Să nu vă îndoinţi de Dumnezeu, să nu fiţi supăraţi pe El pentru ce mi s-a întîmplat. Sunt privilegiat să am Soţie care a fost aşa de plină de dragostea Tatălui. Bucuraţi-vă cu mine, Fraţi şi Surori. Dumnezeu a binecuvîntat-o pe Jessica luînd-o întru-un loc plin de pace şi fără durere. Trebuie să fiu mai degrabă mulţumitor pentru timpul pe care l-am avut cu ea, decît nemulţumit din cauza acelor lucruri pe care nu le vom putea face niciodată. Trebuie să mulţumim pentru toate lucrurile pentru că aceasta este voia lui Dumnezeu în Hristos Isus Domnul nostru!” acesta a fost mesajul pe care Clin l-a plasat pe blogul său la doar cîteva săptămîni de la moartea Jessicăi.

Este o mărturie extraordinară de credinţă şi renunţare la propria persoană, un adevărat exemplu de altruism şi jertfire de sine şi cînd te gîndeşti că cineva este gata să-şi omoare copilul din cele mai banale motive te cutremuri şi te îngrozeşti. Dar nici nu e de mirare, aşa ne spune Cuvîntul lui Dumnezeu că în vremea din urmă oamenii se vor iubi pe sine mai mult decît orice, deacea sunt gata să sacrifice chiar viaţa proprilor copii doar ca să le fie lor bine. Sper că această faptă săvîrşită de Jessica să fie un exemplu şi o motivaţie pentru toate femeile ca, indiferent de circumstanţe , să protejeze şi să păstreze  miracolul vieţii care le-a fost dat să-l experimenteze de însuşi Dumnezeu.

Reclame

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: