jump to navigation

Ştiri creştine – Irak noiembrie 18, 2010

Posted by alaandrei in Ştiri.
Tags: , , , , ,
trackback

Atacul asupra bisericii Our Lady of Salvation din Bagdad a lăsat cel puţin 58 de morţi şi mulţi răniţi. Opt militanţi islamişti au dat năvală în biserică în timpul serviciului de duminică seara, 31 octombrie, după ce au detonat bombe în vecinătate, au pus jos doi poliţişti de la schimbul valutar de peste drum, ameninţîndu-i cu pistolul şi au aruncat în aer propria lor maşină. Peste 100 de oameni se aflau în biserică la acel moment şi toţi au fost fie răniţi, fie omorîţi.

Pastorul bisericii de Est, Emanuel Youkhana, a spus că creştinii în Irak au fost systematic alungaţi în ultimii 5 ani şi “sunt la ultima stadie de existenţă în Irak. Intenţia teroriştilor este să poată pretinde că Irak este un stat pur Islamic. Oamenii noştri sunt paşnici şi nu-i pot confrunta. De aceea ei părăsesc ţara şi fug din ea sau în nordul ei. Iată de ce cerem recunoaştere politică.” S-a estimat că peste 50 % din comunitatea creştină irakiană a părăsit ţara începînd cu 2003. Acum sunt mai puţin de 600.000 de creştini rămaşi în Irak. (Open Doors)

Rugaţi-vă pentru creştinii din Irak care sunt expuşi la atacuri violente, rugaţi-vă pentru restabilirea caselor, satelor şi bisericilor lor şi pentru mîngîierea familiilor care au fost lipsiţi de cei dragi în aşa un mod brutal.  Rugaţi-vă pentru liderii ţării ca să  poată soluţiona această problemă cu înţelepciune.

Reclame

Comentarii»

1. Erik Brewer - noiembrie 18, 2010

Islam, religia pacii, se vede ce fel de religie este Islam. Dzeu sa-i ierte si sa le dea lor pocainta adevarata.

alaandrei - noiembrie 27, 2010

De fapt afirmatia ca Islam e religia pacii e total gresita, am ascultat recent o dezbatere „a good muslim is a bad muslim”, in care un expert in materie de Islam a afirmat ca sperantele ca musulmanii sa fie toleranti cu oameni de alte religii sunt desarte. Una din legile interpretarii Quran-ului in cazul unor divergente este de considera acea parte care a fost scrisa mai tirziu, scriile timpurii indeamna la pace si toleranta dar numai pentru ca muslumani erau putini la inceput iar pe parcurs crescind din punc de vedere numeric ei au inceput sa duca razboaie cu alte popoare pentru ai converti la Islam astfel se face ca acum un musulman bun este un musulman rau.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: