jump to navigation

Ştiri creştine – Lesotho noiembrie 17, 2010

Posted by alaandrei in Ştiri.
Tags: , , , ,
trackback

Lesotho este un stat independent cu o caracteristică unică – este înconjurat din toate părţile de vecinul său – Republica Sud-Africană. În trecut Basutoland,  a primit mai apoi denumirea de Împărăţia Lesotho, odată cu independenţa de sub ocupaţia Marii Britanii, căpătată în 1966.

În 1993, după 23 de ani de guvernare militară, a fost implimentată o nouă constituţie care a lăsat regele fără autoritate executivă şi i-a interzis să se implice în politcă. În 1998 alegerile  au stîrnit nemulţumiri care au necesitat intervenţia statului vecin. Reformele contituţionale care au urmat au readus stabilitatea politică, iar în 2002 au avut loc alegerile parlamentare, de data aceasta paşnice. Oricum Lesotho rămîne una din cele trei monarhii rămase în Africa.

Rata îmbolnăvirilor de SIDA, în  Lesotho, este oficial estimată la 25 %, dar unii misionari cred că ea este mai aproape de 60 %. Familia Dial a vizitat sate în care fiecare persoană este purtătoare al acestui virus. “Nu putem ajunge la ei destul de repede ca să le aducem Vestea Bună despre Isus, înainte ca ei să moară,” a explicat Alan Dial. Una din nationalităţile ţării este Basotho. Majoritatea dintre ei mor înainte de 45 de ani. Mai puţin de 2 % din ei Îl cunosc pe Isus Hristos ca Salvator. Mai marii localităţii deseori l-au primit pe Dial cu braţele deschise, deoarece cred că Creştinismul este un lucru bun pentru oamenii lor. “Ei nu se pocăiesc în masă,” menţionează Babs Dial, “dar oamenii într-adevăr răspund la mesajul pe care îl aud. După cum Ninve ar fi pierit fără Iona, aşa şi Basotho va pieri dacă nu li se va vesti Evanghelia. Este o mare nevoie de misionari care să le spună despre Hristos înainte ca alţi oameni preţioşi să moară, fără ca să audă Evanghelia.” ( MNN)

Rugaţi-vă ca Domnul să aducă slujitori în ţara suferindă Lesotho. Rugaţi-vă ca El să deschidă inimile oamenilor Basotho şi să transforme comunitatea lor din una aparent fără speranţă, în una plină de credinţă vie şi dragoste.

Reclame

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: