jump to navigation

Ştiri creştine – Etiopia octombrie 22, 2010

Posted by alaandrei in Ştiri.
Tags: , , , , , ,
trackback

Un croitor creştin dintr-un orăşel din sudul Etiopiei, Moyale, zace în  închisoare de două luni, după ce partenerul musulman de business l-a acuzat că a scris pe o copie a Quran-ului “Isus este Domnul”.  Creştinii locali au raportat că Tamirat Woldegorgis, avînd puţin peste 30 de ani, a fost arestat în august după ce asociatul său musulman a descoperit că Woldegorgis a scris “Isus este Domnul” pe o bucată de stofă. Asociatul a mers la moscheia din apropiere cu acuzaţii că Woldegorgis a scris Isus este Domnul direct pe Quran. Sheikh-ii supăraţi au pus să-l aresteze pe Woldegorgis pentru profanarea cărţii sfinte a Islamului. Două zile mai tîrziu Woldegorgis a fost arestat, iar doi din prietenii lui  creştini care au venit la secţia de poliţie şi au întrebat de Woldegorgis au fost reţinuţi şi ţinuţi în închisoare 2 săptămîni.

Liderii bisericii sunt îngrijoraţi de condiţiile în care se află Tamirat şi de intimidările la care este supus.”Noi ne temem că fratele nostru va fi dus înaintea unui judecător Islamic, pentru judecată, ceea ce va constitui o ameninţare pentru viaţa lui,” a spus liderul bisericii locale. El a mai adăugat că Tamirat, slăbit fizic dar tare în credinţă, are nevoie de hrană şi alt ajutor, cît şi un avocat. (Open Doors, 8 october 2010)

Rugaţi-vă ca Domnul să-L întărească pe Tamirat fizic şi spiritual, să-i poarte de grijă în privinţa unui avocat şi ca să i se facă dreptate lui Tamirat, să fie tare în credinţă necătînd la condiţiile grele în care se află.

Reclame

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: