jump to navigation

Încă o bătălie, pro-vita, cîştigată august 25, 2010

Posted by alaandrei in Ştiri.
Tags: , , , , ,
trackback

Judecătorul Ralph Tyson,  a anulat miercuri restricţia  pe care a aplicat-o anterior cu privire la legea din statul Louisiana, „Ultrasunet înainte de avort”. Restricţia, care a fost impusă la cererea avocaţilor de la Centru pentru drepturile de reproducere, a fost dizolvată după ce părţile implicate au semnat o prevedere care a eliminat abiguităţile în legea dată.

„După cum şi era de aşteptat, procesul neîntemeiat, intentat de avocaţii celor ce caută să cîştige din industria avortului, care a oprit temporar aplicarea legii „Ultrasonografie înainte de fiecare avort” a fost clarificat,” a comunicat Benjamin Clapper, directorul executiv a Federaţiei Dreptul la viaţă din Louisiana.

Legea dată obligă pe cei care prestează servicii de acest gen să facă o ultrasonografie cel puţin cu două ore înainte de avort, iar lucrătorii din astfel de instituţii vor fi instruiţi să comunice mamei că ea are opţiunea de a vedea oricînd imaginea obţinută în timpul examenului, descrierea sau o copie printată.

„Pentru prima dată în istoria statului Louisiana persoana care execută avortul va fi obligată să ofere femeii care solicită avortul să vadă rezultatul ultrasonografiei, să audă descrierea imaginii şi să primească o copie. Aşteptăm cu nerăbdare să vedem rezultatele pozitive ale  acestei legi în statul nostru,” a mai spus Clapper.

„Felicităm avocaţii din Oficiul General al avocaţilor din Louisiana,” a spus Dorina Bordlee, consultant principal al Fondului Apărării Bioeticii, care a elaborat proiectul de lege şi oferit consultaţie gratuită Oficiului General al avocaţilor. „Ştiinţa ne spune cînd începe viaţa,” a continuat Dorina Bordlee, „dar adevărata întrebare este cînd începe dragostea. Mărturiile legislative au confirmat că pentru multe femei care au planificat avortul, dragostea a început în momentul cînd au putut vedea imaginea copilului lor nenăscut pe ecranul aparatului de ultrasonografie.”

Breaking Christian News, James Tillman

Reclame

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: