jump to navigation

Declaraţia bisericilor evanghelice cu privire la principiile de constituire, rolul şi importanţa familiei mai 12, 2010

Posted by alaandrei in Social.
trackback

Noi, creştinii evanghelici din Republica Modova, adunaţi în Piaţa Marii Adunări Naţionale, pe data de 24 mai 2009, cu ocazia Sărbătorii Familiei dedicată promovării valorilor şi importanţei familiei în creşterea şi educarea copilului în societate, declarăm următoarele:

Credem, aşa cum spune Biblia, că Dumnezeu l-a creat pe om după chipul şi asemănarea Sa: parte bărbătească şi parte femeiască. Astfel, Dumnezeu a instituit familia prin unirea unui bărbat şi a unei femei. Familia este prima instituţie divină. Ea a existat înainte ca să existe statul, armata, şcoala sau orice altă instituţie. De aceea, nimeni nu are dreptul să schimbe ordinea stabilită de însuşi Dumnezeu.

Credem, că familia este singura modalitate, prin care un bărbat şi o femeie pot să-şi exprime pe deplin dragostea reciprocă şi să-şi păstreze credincioşia unul faţă de altul. Orice relaţie intimă în afara căsătoriei este în contradicţie cu principiile stabilite de Dumnezeu. Domnul Isus Hristos a spus, „Ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu despartă.” Deaceea, considerăm că infidelitatea conjugală şi divorţul încalcă principiile stabilite de Dumnezeu şi duc la destrămarea familiei.

Credem că una din menirile principale ale familei este naşterea, creşterea şi educarea copiilor. Astfel, se realizează planul lui Dumnezeu de perpetuare a neamului omenesc.

Credem că omul este o persoană din momentul conceperii. Deaceea, considerăm că întreruperea voluntară a sarcinii – avortul – este crimă şi păcat.

Condamnăm orice forma de promovare a imoralităţii şi a perversiunilor sexuale, şi orice organizaţie care promovează imoralitatea şi, astfel, atentează la integritatea morală a individului, a familiei şi a copiilor noştri.

Chemăm autorităţile centrale să coopereze cu bisericile în vederea elaborării unui Proiect de Lege pentru prevenirea şi combaterea imoralităţii, cît şi în vederea interzicerii avorturilor.

Chemăm, deasemenea, mijloacele de informare în masă, în special posturile de radio şi de televiziune, să revizuiască programele pe care le emit, şi să elimine emisiunile şi filmele cu caracter imoral, înlocuindu-le cu programe, care promovează demnitatea umană şi valorile familiei.

Susţinem Ziua Internaţională a Familiei şi propunem ca această zi să fie declarată sărbătoare naţională cu scopul promovării în societate a valorilor creştine ale famieliei.

Invităm toate bisericile din ţară să se unească în rugăciune şi acţiune pentru combaterea imoralităţii şi susţinerea familiei. Să facem tot ce depinde de noi pentru a asigura copiilor noştri un mediu moral sănătos, ca ei să aibă parte de o viaţă fericită şi binecuvîntată în ţara noastră, Republica Moldova.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Reclame

Comentarii»

1. silvia - mai 12, 2010

asa sa ne ajute Dumnezeu! Sa promovam valorile moral crestine, intr-o tara crestina.

2. Curbet Alexandru - mai 20, 2010

Bravo, foarte bine spus. Seamănă după importanţă cu declaraţia de independenţă.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: