jump to navigation

Irak – atac cu bombă asupra lanţului de autobuze ce transportau studenţi creştini mai 3, 2010

Posted by alaandrei in Social, Ştiri.
Tags: , , , , , , , ,
trackback

ERBIL, Irak – peste 70 de studenţi, majortitatea din ei creştini, au fost răniţi şi un irakian a fost ucis, într-un dublu bombardament asupra convoiului de autobuze şcolare la periferia de nord a oraşului Mosul, comunică un oficial de securitate.

Unul din studenţi, Jamil Salahuddin Jamil, care se afla în autobuzul din faţă a spus, „Mergeam să ne facem studiile dar ne-au întîlnit cu bombe. Chiar nu înţeleg ce au ei cu creştinii.”

Atacul a fost o reamintire a ameninţărilor cu privire la o parte o ţării revendicată de curzi şi arabi.

Convoiul de 20 de autobuze ducea studenţii din orăşele şi sate creştine aflate în cîmpia Niniveh, între Mosul şi regiunea semi-autonomă Kurdistan, înapoi la lecţii la Universitatea din Mosul.

Autobuzele treceau printr-un punct de control comun operat de soldaţii americani, irakieni şi irakieni-kurzi, unul din cele 2 duzine de astfel de puncte de control operează în acest regim de la începutul anului  de-a lungul frontierei interne dintre regiunea semi-autonomă Kurdă şi restul Irakului. Acest sistem de operare comun are ca scop reducerea tensiunii dintre arabi şi kurzi şi prevenirea exploatării de către extremişti a clivajelor.

Autobuzele erau escortate de soldaţi irakieni din cauza ameninţărilor şi atacurilor asupra creştinilor. După ce primul autobuz a trecut de punctul de control a explodat o maşină parcată pe marginea drumului iar mai apoi a explodat şi o bombă plasată la marginea drumului.

Atacul a avut loc într-o zonă industrială numită Kokjali. Proprietarul unul magazin auto care se afla nu departe de acel loc a fost ucis, alţi 70 de studenţi au fost răniţi, unii foarte grav. Jamil, care a vorbit despre atac a comunicat că una din colegele lui şi-a pierdut piciorul iar alte două persoane au fost orbite.

Reclame

Comentarii»

1. Curbet Alexandru - mai 4, 2010

şi asta în numele cui se face?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: