jump to navigation

Familia unită – un secret mic care dă rezultate mari! martie 25, 2010

Posted by alaandrei in Instructiv-educativă.
Tags: , , , , , ,
trackback

Iată un lurcu foarte simplu pe care îl putem face pentru a avea o familie mai unită. Puteţi începe chiar în aceasta seară, cînd vă adunaţi toţi împreună. În timpul zilei se acumulează destule emoţii negative, aşa că la sfîrşitul ei îţi pare că nu ţi-a mai rămas voie bună şi căldură pentru cei de acasă?

Un exerciţiu simplu poate schimba situaţia cît ai zice … ha ha ha. Savanţii au dovedit că în timp ce omul rîde creierul eliberează o substanţă numită oxitocină, care are un efect de calmare a emoţiilor negative şi este numit şi hormonul dragostei. Această substanţă crează sentimentul de apropiere faţă de persoana cu care rîzi,  senzaţia de bucurie şi dorinţa de ai cuprinde şi de ai iubi pe cei din familia ta. Un alt lucru extraodinar este că oxitocina reduce sentimentul de mînie.

Această substanţă se produce pe cale chimică, poate fi intîlnită ca sprei,  doar că este foarte scumpă. Aşa că cel mai bun mod de a dobîndi această substanţă, fără plată, este să creezi o atmosferă degajată: fie că este un joc cu toată familia sau vizionarea unui film vesel care te face să rîzi, fie că e doar un timp în care să vă amintiţi de situaţii hazlii din viaţă care să vă provoace hohote de rîs.

„Suntem foarte ocupaţi şi nu prea avem timp pentru aşa ceva!” – îmi veţi reproşa, dar sunt zile libere, sunt sărbători pe care le putem petrece în aer liber şi împreună cu cei dragi. Astfel de momente trăite împreună vor duce la crearea unei legături strînse între membrii familei, indiferent de împrejurări şi de vîrstă.

Şi cine ştie poate dacă ajungem să folosim acest principiu pe scară largă …  putem obţine rezultate la fel de grandioase … putem deveni mai îngăduitori şi mai sensibili la sentimentele şi nevoile celor din jurul nostru, mai receptivi la problemele şi necazurile altora. Putem deveni o ţară  unită despre care nu se vor mai alcătui bancuri în care moldovenii se trag la fund unul pe altul!

Oxitocina obţinută pe cale chimică şi administrată prin injectare poate fi periculoasă şi dăunătoare chiar. Dar nu vă fie frică, rîsul nu va duce la supradozare! Rîdeţi cu poftă, mult şi cît mai des, cu cei care vă sunt  scumpi şi pe care doriţi să-i aveţi cît mai mult timp alături!

Reclame

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: