jump to navigation

Nu renunţa … la viaţă martie 17, 2010

Posted by alaandrei in Gîndul zilei.
Tags: , , , , , , ,
trackback

„Căci noi sîntem lucrarea Lui, şi am fost zidiţi în Hristos Isus pentru faptele bune, pe cari le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte, ca să umblăm în ele.” Efeseni 2:10

Ştiiai că Dumnezeu are pregătite fapte bune mai dinainte pe care anume tu poţi să le faci şi să aduci prin această laudă lui Dumnezeu? Cum îşi trăieşti viaţa? Recent am citit o mărturisire a unei persoane, care în rezultatul modului imoral de viaţă pe care îl ducea, era total nefericită şi de cîteva ori a încercat să se sinucidă, spunînd că viaţa nu mai are rost. Da posibil dacă te concentrezi la propria persoană şi nu urmăreşti nimic în afară de satisfacerea propriilor plăceri, care în final îţi lasă acest sentiment amar de nemulţumire.  Dar dacă ai avea şansa să vezi lacrimile de recunoştinţă în ochii unei bătrînele căreia i-ai ajutat să iasă, poate după săptămîni întregi de singurătate, şi să se bucure şi ea de soarele primăverii, sau dacă ai observa privirea plină de admiraţie şi respect a unui copilaş căruia tocmai i-ai oferit din timpul tău şi l-ai făcut să se simtă important şi iubit, pentru că părinţii îi sunt plecaţi şi nu are cine să-i acorde atenţie, şi sunt încă atîtea lucruri necesare şi utile pe care le poţi face…  Te-ai întrebat care sunt faptele bune pe care Dumnezeu le-a pregătit pentru tine azi? Viaţa este plină de sens!

„Nu uita niciodată că pielea se încreţeşte, părul încărunţeşte, iar zilele se adună în  ani… Dar ce e mai important, se conservă; forţa şi determinarea ta nu au vîrstă. Spiritul tău e cel care îndepărtează pînzele de păianjen. Dincolo de orice punct de sosire e unul de plecare. Dincolo de orice reuşită e o altă încercare. Cît timp trăieşti, simte-te vie! Dacă ţi-e dor de ce făceai, fă-o din nou. Nu te pierde printre fotografii îngălbenite de timp… Mergi mai departe! Atunci cînd toţi se aşteaptă să renunţi, nu lăsa să se tocească  tăria pe care o ai în tine. Fă astfel loc de milă, să impui respect. Cînd nu mai poţi să alergi, ia-o la trap. Cînd nu poţi să mergi, ia bastonul. Însă nu te opri … niciodată…!” Maica Teresa de Calcutta

Reclame

Comentarii»

1. Ghiocelul Salbatic - martie 17, 2010

Cata teorie… Mai deschideti ochii oameni buni. Eu facand fapte bune nu ma gasdesc ca voi fi remunerat candva in alta viata pentru asta, iar facand ceva rau, nu contez ca mi se va ierta. Pentru orice imi asum responsabilitatea.
Eu fac binefacere pentru ca sunt bun si nu fac rau pentru ca iarasi sunt bun. Si Dumnezeu nu are nimic cu asta.

alaandrei - martie 17, 2010

Nu am spus ca trebuie sa faci binelele cu speranta ca vei fi remunerat pentru asta, ci ca sa ajuti pe cineva sa fii de folos celui de linga tine, sa se simta si el iubit. nu stiu de unde ai luat si chestia cu iertare ca n-am vorbit de ea aici, Am zis doar ca viaţa e prea frumoasa si importantă ca să fie irosită fără rost, cu atît mai mult că Dumnezeu e acela care te-a creat şi Cel care îţi dă sănătate să poţi face binele, dacă îl faci aşa după cum afirmi, aşa că oricît de mult ai vrea să-ţi asumi responsabilitatea nu este meritul tău în binele pe care îl faci. Nu vă înşelaţi tot ce primim bun este de la Tatăl luminilor de la Dumnezeu.

Alexandru Curbet - martie 20, 2010

se pare că la tine Dumnezeu nu are nimic cu tine. Am o întrebare unde e locul lui Dumnezeu în viaţa ta??


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: