jump to navigation

„Nu am de ales!” … dar oare aşa să fie?… martie 16, 2010

Posted by alaandrei in Gîndul zilei.
Tags: , , , , , , ,
trackback

Două prietene apropiate se ceartă şi în fierbinţeala argumentelor una din ele promite că nu va mai vorbi cu cealaltă … niciodată. „Nu am de ales!„, zice ea, „odată ce lucrurile au luat aşa o întorsătură. „

Soţia a aflat că soţul a înşelat-o şi a înaintat cererea de divorţ, „Nu am de ales”, afirmă ea plîngînd.

„Eu nu simt nimic pentru persoanele de sex opus, cred că sunt homosexual. Nu am de ales!”

„Eu m-am născut cu acest handicap care nu-mi permite să realizez nimic util  în viaţă. Nu am de ales!”

Să fie oare adevărat?  Sau poate aceasta tot este o alegere – cea de a nu avea de ales?

Omului i s-a oferit posibilitatea de a alege încă din grădina Edenului. Noi toţi avem această posibilitate de a alege, oricît de încurcată nu ar părea situaţia în care am ajuns, oricît de deznădăjduită nu ni s-ar arăta. Da unele alegeri sunt mai dificile de făcut şi cer mai multă maturitate şi înţelepciune, dar această nu înseamnă nu ele nu trebuie făcute.

Cum să faci alegeri pe care să nu le regreţi? Cum să ştii în ce mod alegerile pe care le faci vor influienţa tot restul vieţii tale? Cum să desluşeşti în tumultul de sfaturi şi propuneri care răsună de la televizor, de la radiou, care vin de la cei mai buni prieteni sfatul cel mai corect, propunerea cea mai înţeleaptă?

De cele mai multe ori alegerile pe care le facem sunt influenţate de modul de viaţă, de valorile pe care le avem de idealurile care ne inspiră şi nu în ultimul rînd de credinţa pe care o avem. Cum este Dumnezeul căruia tu îi înalţi rugăciunile atunci cînd eşti disperat? Ce cere Dumnezeul tău de la tine? Cunoşti tu glasul Lui din miile de voci care răsună în jurul tău. Îl poţi desluşi ca să asculţi de le atunci cînd vine vorba de a face o alegere mai neînsemnată sau de mare importanţă?

Dumnezeu a spus poporului pe care l-a ales să fie al Lui: „Ţi -am pus înainte viaţa şi moartea, binecuvîntarea şi blestemul. Alege viaţa, ca să trăieşti, tu şi urmaşii tăi, –  iubind pe Domnul, Dumnezeul tău, ascultînd de glasul Lui, şi lipindu-te de El: căci de aceasta atîrnă viaţa ta şi lungimea zilelor tale…” Deutronom 30:19-20

„Fiindcă atît de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa vecinică.
Dumnezeu, în adevăr, n’a trimes pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mîntuită prin El.
Oricine crede în El, nu este judecat….
…cine lucrează după adevăr, vine la lumină, pentruca să i se arate faptele, fiindcă sînt făcute în Dumnezeu.”
Ioan 3:16-21

Dumnezeu a trimis Viaţa pe pămînt în persoana Fiului Său, Isus Hristos, care a murit pe cruce, plătind pentru orice alegere greşită pe care a făcut-o vreodată fiinţa umană, cea de a nu asculta de Dumnezeu, şi oferind şansa de a primi iertare şi de a fi înfiat de Dumnezeu.

Dar … tot în Cuvîntul său vedem oameni care, pentru au iubit mai mult întunericul, au ALES să nu vină la lumină, să nu creadă în jertfa Fiului Lui Dumnezeu, şi să continuie să facă alegeri greşite.

dar cine nu crede, a şi fost judecat, pentrucă n’a crezut în Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu.
Şi judecata aceasta stă în faptul că, odată venită Lumina în lume, oamenii au iubit mai mult întunerecul decît lumina, pentrucă faptele lor erau rele.
Căci oricine face răul, urăşte lumina, şi nu vine la lumină, ca să nu i se vădească faptele.” Ioan 3:18-20

Să nu spui niciodată: „Nu am de ales.” Aceată afirmaţie este lipsită de adevăr! Tu ai libertatea de a alege. Totul depinde de tine! ALEGE VIAŢA!

Reclame

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: