jump to navigation

Ştiri creştine – Algeria – trezirea continuă necătînd la legi Ianuarie 15, 2010

Posted by alaandrei in Social.
Tags: ,
trackback

Necătînd la legile care au ca scop prevenirea convertirii, musulmanii se întorc la Hristos, prin mişcarea Duhului din Algeria. În 2008, Algeria a pus în plină aplicare o nouă lege anti-convertire ca să interzică musulmanilor să se convertească la altă religie şi a dat guvernului dreptul de a reglementa orice aspect al practicii creştine. Această lege a fost un atac direct asupra creştinilor, deoarece aproape toţi creştinii algerieni sunt convertiţi de la Islam. În ciuda acestei legi noi, 2009 a fost un an incredibil pentru creşterea bisericii evanghelice, spune pastorul Jacob: “Bisericile au crescut. Convertiţii au venit din Islam fără  moştenire, educaţie, pregătire sau resurse creştine. Dar ei doar cred în Dumnezeu şi Cuvîntul Său. În regiunea Kabylie, sunt peste 2.000 de oraşe şi sate. “În fiecare oraş şi sat sunt creştini şi sunt biserici,” spune Jacob. “Într-un oraş sunt chiar mai multe biserici decît moscheie, ceea ce e mare minune în Estul Mijlociu.” Multe din aceste biserici prosperă. “Cunosc astăzi multe biserici care botează în jur de 120-150 pe an”, a spus Jacob. Dar deşi biserica creşte ea totuş este supusă persecuţiei. Anul trecut multe cauze în instanţă au fost împotriva creştinilor, inclusiv cazul lui Habiba, care a fost urmărită penal pentru că avea Biblii în geanta ei. Creştinii au fost condamnaţi pentru posesie de Biblii şi întîlniri ilegale.

Lăudaţi-L pe Dumnezeu pentru că necătînd la legea anti-convertire mulţi oameni vin la credinţa în Cristos. Vă rugăm să va rugaţi ca ei să primească o învăţătură sănătoasă şi ca credinţa lor să capete o temelie bună. Rugaţi-vă ca Dumnezeu să toarne din Duhul Său peste biserici şi ca să se descopere celor ce de la putere. Pentru Habiba şi alţi creştini care sunt persecutaţi din cauza credinţei lor, pentru ca cauzele lor să fie  audiate obiectiv, şi ca ei să aibă pace în mijlocul încercărilor prin care trec.

Anunțuri

Comentarii»

1. zorica - Februarie 11, 2010

sotul meu este algerian si musulman.
pot gasi un fost musulman algerian care sa ii explice in limba araba ce inseamna sa fii crestin?
m-as bucura enorm.
as fi fericita sa primesc raspuns ,indiferent de care.

alaandrei - Februarie 11, 2010

draga zorica,
mi-ar face multa placere sa te pot ajuta dar deocamdata nu cred ca pot. Am publicat aceasta stire dar nu cunosc pe cineva personal. Voi incerca totusi sa vad ce pot face si poate voi reusi sa iau legatura cu cineva dar pentru aceasta am nevoie de informatie mai concreta cu privire la d-ra. Puteti sa-mi scrieti la adresa de e-mail talmazan4a@gmail.com

2. r f - Mai 31, 2010

…nu e decat un rezultat al agresivitatii misionarilor crestini, asa au procedat in permanenta, nu trebue sa uitam neimplicarea Imperiului Otoman in directia asta atat timp cat au stapanit Tarile Romane, nu sunt deloc mandru ca sunt botezat crestin…

3. i - Ianuarie 4, 2011

r f,nu e vorba de agresivitate,este desre prezentarea Adevarului celor aflati in nestiinta si asta ar fi trebuit sa faca si crestinii nostri,cu otomanii,sa mearga sa i converteasca prin Cuvant…dar otomanii citerau ei de domni,nu inseamna ca daca erau toleranti erau si in cunostinta Adevarului,nu uita ca pina la urma i-au lichidat pe armeni si pe asirienii din Asia mica…si atunci cind stii adevarul nu e bine sa il tii pentru tine,pilda candelei pe care nu o ascunzi …ce zici?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: