jump to navigation

Cine a dat cel mai mult în campania de la Pro-TV, „Dăruieşti şi cîştigi” Decembrie 31, 2009

Posted by alaandrei in Social.
trackback

Mai întîi dorim să exprimăm respectul faţă de toţi cei care s-au implicat în aceasta campanie, iniţiată de PRO-TV. Ne-am bucurat din suflet, alături de fiecare participant şi am plîns de bucurie pentru unii din ei. Suntem un popor şi faptul acesta ne face să suferim cu cei ce suferă din poporul nostru, şi ne bucurăm atunci cînd cineva are un prilej de bucurie. Am cunoscut mai îndeaproape pe unii din cei ce au participat la campanie şi e greu de descris şi exprimat în cuvinte, bucuria lor şi recunoştinţa faţă de toţi cei care le-au fost aproape şi s-au implicat, din toată inima, pentru a le ajuta.

Suntem siguri că în umbră au rămas multe persoane, care poate nu au fost văzuţi în scena, dar care au contribuit substanţial la împlinirea viselor. Unii au reuşit cu un sfat potrivit  şi o vorbă bună să facă mai mult poate, decît cei care au dat din banii lor. Şi nu puţini au fost cei care s-au rugat şi mijlocit, pentru aceşti oameni, înaintea lui Dumnezeu.

Cu părere de rău au fost şi unii care nu doar că n-au făcut nimic din cele menţionate mai sus, dar au îndrăznit să le bage în vină participarea la campanie şi sa-i acuze că singuri sunt responsabili pentru ce li se întîmplă, şi nimeni nu este dator să le ajute. Cred că aceştea au fost cei mai nedemni fii ai neamului şi poporului nostru.

Această iniţiativă a fost una de succes şi ne-a dat tuturor ocazia să dăm din ceea ce avem. Atunci cînd ne învăţăm să dăm din puţinul nostru, vom putea să dăm chiar şi cînd vom avea mult. E un lucru ştiut, cu cît mai mult ai, cu atît mai greu dai. Dar dacă aşteptăm să vină alţii să ajute pe cei de lîngă noi, pentru că ne tot credem sărăci, nu vom ajunge să dăm nici cînd vom fi bogaţi.

De fapt, nu cei care au primit au fost cei mai fericiţi, dar cei care au putut să le dea, pentru că adevărat este proverbul care spune, „Este mai ferice să dai decît să primeşti”. Iar altele două care vin să susţină acelaş gînd spun aşa: „Aruncă-ţi pînea pe ape, şi după multă vreme o vei găsi iarăş!” şi „Sufletul binefăcător va fi săturat, şi cel ce udă pe alţii va fi udat şi el.”

De ce este atît de important să dăm? Pentru că dacă ne învăţăm să preţuim şi apreciem omul – atunci vom căuta să investim bogăţiile noastre în aceia în care cu adevărat se merită să fie investite – adică în oameni. Dar dacă vom ţine numai la comorile trecătoare şi materiale atunci, despărţirea de ele va fi foarte anevoioasă sau chiar imposibilă, pentrucă unde este comoara voastră, acolo va fi şi inima voastră.

Şi acum să vedem cine totuşi a pus cel mai mult. Din punct de vedere omenesc este simplu am văzut, am calculat şi am clasat. Dar nu tot aşa se face calculul, cînd privim din perspectiva lui Dumnezeu. La El cel mai mult dă acel care dă tot, şi nu cel care dă din surplusul său. De exemplu: poate cineva avea ultimii  10 lei şi i-a dat, iar cineva a dat 100 din 1000. Cine a dat mai mult? Cum credeţi?

Crăciunul este exemplul desăvîrşit de dăruire – cel al lui Dumnezeu. Fiindcă atît de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa vecinică.


Anunțuri

Comentarii»

1. vboicu - Decembrie 31, 2009

da, intradevar, PROTV_ul a făcut un bine. A dat voie oamenilor să-și dezvăluie bunătate din sine. Fiecare om are bunătate în el, dar nu toți o pot manifesta. Iar Pro Tv-ul a făcut-o.
Bravo lor pentru această reușită!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: