jump to navigation

Părinţii amendaţi pentru că îşi instruiesc copiii Decembrie 3, 2009

Posted by alaandrei in Social.
Tags: , , , , , , ,
trackback

În Germania o familie a fost amendată, deşi la început au fost condamnaţi la 90 de zile de detenţie, cu 120 de euro. Deşi judecătorul a fost nevoit să recunoacă ce părinţii au reuşit să facă o treabă bună în ce priveşte instruirea copiilor, totuşi legea statului german prevede ca toţi copiii să fie instruiţi de stat şi nu de părinţi.

La ieşirea din sala de judecată, cînd reporterii şi media i-au înconjurat d-ul Dudek a invinuit mass-media pentru că prea puţin a mediatizat acest subiect şi a spus că Germania trebuie să vadă cum alte ţări privesc această practică şi să schimbe şi ea atitudinea. În general, d-ul Dudek consideră că familia sa a avut parte de un proces echitabil, dar că judecătorul nu a încercat să facă nimic alteceva decît să-i găsească vinovaţi şi să-i amendeze. Rezultatul procesului însă îi nemulţumeşte şi vor face un apel.

Avocatul, Michael Donelley, care i-a reprezentat şi care a fost alături de ei, a fost bucuros că părinţii nu au fost trimişi în închisoare, ci doar amendaţi, deşi este sigur că dacă părinţii şi în continuare vor insista să-şi instruiască copiii acăsă, vor fi persecutaţi şi amendaţi cu sume mai mari. „Nimeni care îşi instruieşte copiii acasă nu ar trebui să fie amendat sau trimis la închisoare,” spune Donelley.
Un lucru care l-a încurajat şi bucurat pe d-ul Donelley a fost interesul pozitiv de care a dat dovadă mass-media germane. Aceasta ar putea contribui la schimbarea atitudinii populaţiei, la schimbarea legislaţiei, deşi acest proces ar lua timp.

Care este totuş limita pînă unde statul poate să intervină în viaţa cetăţenilor şi să le dicteze cum să-şi educe copiii şi cum să-i instruiască? Pare că legea cu privire la drepturilor părinţilor vine în contradicţie cu cea care prevede ca statul să fie cel care instruieşte toţi copiii.

Care este părerea ta vis-a-vis de subiectul instruirii acasă?

Anunțuri

Comentarii»

1. Erik Brewer - Decembrie 3, 2009

asta este „modernism” care vor oameni fara valori (libertatea zic ei)

2. Radu Blendarencu - Decembrie 11, 2009

Acest pericol este foarte aproape de a fi implimentat si in Moldova. Am vorbit cu mai multi lideri politici daca e bine ca parintii sa isi disciplineze copii si unanim au spus ca e bine. Dar au zis ei , printre care si Dumitru Diacov de la PD, ca trebuie sa ne conformam legilor Europene. Iar o consecinta a acestei legi europene am vazut-o in acest articol

alaandrei - Decembrie 11, 2009

Aici e mai mult vorba de instruirea pe care parintii o fac acasa dupa programa scolara, adica fac scoala acasa, in unele tari din lume acest tip de instruire este foarte raspindit, cu parere de rau la noi Moldova asa ceva nu e posibil, desi ar fi grozav daca ministerul educatiei ar adopta un asa program.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: