jump to navigation

Rezoluţia Consiliului Europei va reglementa obiecţia de conştiinţă Decembrie 2, 2009

Posted by alaandrei in Social.
Tags: , , , , , , , , , , ,
trackback

Consiliul Europei discută un nou proiect de rezoluţie, care va face dreptul femeii la avort legal superior faţă de împotrivirea, la astfel de măsuri, bazată pe principii de conştiinţă sau religioase a unui medic sau a unui centru de îngrijire a sănătăţii. Noua rezoluţie întitulată „Accesul femeii la servicii legale de îngrijire medicală; problema folosirii nereglamentate a obiecţiei de conştiinţă” va regula libertate medicilor şi centrelor de îngrijire medicală de a refuza să presteze astfel de „servicii”, anti-viaţă cum le numesc ei, pe baza obiecţiei de conştiinţă.

Rezoluţia are două obiective de bază:

1. Să facă avortul accesibil ca şi „drept ale omului”.

2. Să limiteze posibilitatea persoanelor şi centrelor de îngrijire medicală „de a refuza prestarea serviciilor medicale bazat pe obiecţia religioasă, morală sau cea filosofică”.

Adunarea Parlamentară, deşi recunoaşte dreptul individului de a refuza prestarea acestui fel de servicii pe baza obiecţiei de conştiinţă se arată adînc îngrijorată de numărul crescînd al refuzurilor în special în domeniul îngrijirii medicale.

Mă întreb cîţi din cei din Adunarea Parlamentară au asistat vreo dată la, cum o numesc ei „procedură”, sau au urmărit, cel puţin, pe un ecran care este comportamentul fătului în timpul aşa zisei „proceduri”. Cum poţi să numeşti refuzul medicilor de a omorî un copil, anti-viaţă. Oare nu e o mare contradicţie în însăşi faptul că cei care luptă pentru viaţă se ocupă cu omorul a sute de mii de prunci nenăscuţi?

Şi apoi cum poţi să-l impui pe cineva să fie complice cu tine la omor doar din simplu motiv că cineva (Adunarea Parlamentară) a hotărît că tu trebuie să  faci acest lucru pentru a nu-ţi încălcă „drepturile” de a ucide? Cum rămîne cu drepturile medicilor şi asistentelor care nu doresc să aibă pe conştiinţa lor moartea a sute şi mii de copii? Nu pot să nu menţionez aici şi bine-cunoscutul caz al şefului unui spital care presta servicii „de omorîre”, şi al cărui avion personal, în care se aflau copiii şi nepoţii săi, a explodat căzînd lîngă un monument ridicat în memoria copiilor avortaţi. Oare mai e nevoie de comentarii?

Poate dacă femeiile înainte de a merge la această procedură ar fi preîntimpinate de toate urmările ei, şi li s-ar oferi spriginul psihologic şi material necesar, nici nu s-ar grăbi să comită această crimă şi nici nu ar fi nevoie de rezoluţia dată. Cred că aceasta ar fi o rezolvare mult mai productivă a problemei create şi ar contribui şi la ameliorarea crizei demografice, care se face tot mai simţită.

Dacă această rezoluţie va fi aprobată nu doar persoanele ci şi instituţiile,  adică centrele medicale creştine, care nu prestează astfel de servicii vor fi forţate şi în final închise, pentru că, nici într-un caz, nu ar fi de acord să le acorde.

O firmă internaţională de avocatură, non-profit, se pregăteşte să se opună acestei rezoluţii în suportul dreptului de conştiinţă.

Comentarii»

1. Rezoluţia Consiliului Europei va reglementa obiecţia de conştiinţă « Creştini md - Decembrie 2, 2009

[…] 2. Să limiteze posibilitatea persoanelor şi centrelor de îngrijire medicală “de a refuza prestarea serviciilor medicale bazat pe obiecţia religioasă, morală sau cea filosofică”. citeşte tot articolul pe Familia Creştină […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: