jump to navigation

Emascularea chimică … sau a doua şansă Noiembrie 27, 2009

Posted by alaandrei in Social.
Tags: , , , ,
trackback

Tot mai acută devine problema abuzurilor sexuale, pedofiliei şi incestului. Părinţii fiind peste hotare iar copiii lăsaţi fără supraveghere sunt o pradă tot mai uşoară pentru tot felul de oameni sticaţi la minte şi care-şi urmează pornirile cele mai josnice. În Franţa, sătămîna această, este pus în dizbatere un proiect de lege cu privire la tratamentul infractorilor. Una din temele discutate va fi cea a castrării chimice. La moment, această măsură se aplică voluntarilor, dar se insistă de a fi introdusă obligator, ca urmare a violului şi omorului pe care l-a săvîrşit un fost condamnat anterior pentru  aceleaşi infracţiuni.

În septembrie, parlamentarii polenezi au adoptat o lege care prevede castrarea chimică obligatorie pentru o anumită categorie de infractori.

Iar un fost condamnat pentru agresiune sexuală şi deţinere de pornografie infantilă, a hotărît să împărtăşească care au fost efectele acestui tratament asupra sa.

Din spusele acestei persoane, medicamentul care este injectat intrmuscular, o dată la 4-6 săptămîni, şi elimină complet dorinţele sexuale. Tratamentul este costisitor o singură injecţie  de acest fel fiind la preţul de 450$.

A durat 6 săptămîni pînă ce medicamentul şi-a făcut efectul complet. Dacă mai înainte în minte îi veneau tot felul de fantezii bolnave şi imagini care mai de care, după tratament a observat că nu mai avea aceleaşi gînduri. „Am devenit o persoană nouă. „ Întregul program constă în faptul că aceste persoane vor fi scoase de pe  tratament atunci cînd vor găsi pe cineva de vîrsta lor cu care ar putea intemeia o familie. Ei participă la întîlniri săptămînale împreună cu alte 30 de persoane cărora li se administrează acelaşi tratament. Ei sunt supravegheaţi de un ofiţer pe toate perioada de eliberare condiţionată. „Eu am dorit această schimbare şi am mers la acest tratament volutar, deaceea cred că şi rezultatele sunt pozitive. Cred că tratamentul ar  avea acelaş efect şi la persoanele cărora el le va fi administrat prin hotărîre de judecată, dar fără de o schimbare la nivelul minţii. Aveam gînduri clare de sinucidere pentru că nu ştiam că există soluţie pentru problema mea şi nici nu indrăzneam să mărturisesc cuiva ceea prin ce treceam. Dacă nu aş primit acest ajutor cred că aş fi fost mort acum.”  Au fost observate şi reacţii adverse ale prepartului cum ar fi dureri în genunchi şi creşterea masei corporale, dar privit cu ochii acestui om, acest procedeu i-a oferit a doua şansă.

Există însă o modalitate mult mai sigură, accesibilă pentru toţi doritorii şi   fără reacţii adverse, de a căpăta o nouă personalitate şi un nou fel de gîndire. Acest „tratament” se numeşte pocăinţă- metanoeo – care în traducere din limba greacă înseamnă – schimbarea gîndirii. Dumnezeu este Cel care are puterea de a face această transformare în orice om, care vine în dorinţa sinceră de a fi iertat şi curăţit de păcatele şi acţiunile rele pe care le-a săvîrşit anterior. Prin credinţa în jertfa Fiului Său, Isus Hristos, care a purtat în trupul Său pedeapsa pentru oricare din acele păcate, omul este eliberat de puterea păcatului,  iar conştiinţa lui este curăţită.

Tit 3:3-7 „Căci şi noi eram altă dată fără minte, neascultători, rătăciţi, robiţi de tot felul de pofte şi de plăceri, trăind în răutate şi în pizmă, vrednici să fim urîţi şi urîndu-ne unii pe alţii.

Dar, cînd s’a arătat bunătatea lui Dumnezeu, Mîntuitorul nostru, şi dragostea Lui de oameni, El ne-a mîntuit, nu pentru faptele, făcute de noi în neprihănire, ci pentru îndurarea Lui, prin spălarea naşterii din nou şi prin înoirea făcută de Duhul Sfînt,  pe care L-a vărsat din belşug peste noi, prin Isus Hristos, Mîntuitorul nostru;  pentruca, odată socotiţi neprihăniţi prin harul Lui, să ne facem, în nădejde, moştenitori ai vieţii vecinice.”

După cum vedem acest „tratament” nu doar eliberează persoanele de orice fel de dependenţă dar conferă un statut nou, de copil al lui Dumnezeu şi de moştenitor al vieţii veşnice! Trebuie doar să vrei!

Anunțuri

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: