jump to navigation

Femeile ajută alte femei din Nigeria octombrie 15, 2009

Posted by alaandrei in Ştiri.
Tags: , , , , ,
trackback

O misiune de-la-femeie-la-femeie a luat naştere anul acesta în timpul unei conferinţe din Nigeria. Proiectul a fost numit „Găleata”. Conferinţa a fost organizată de SIM Internaţional, cu scopul de a se concentra asupra efectelor şi prevenii HIV/SIDA. În multe cazuri cel mai des se îmbolnăvesc femeile şi copiii care sunt lăsaţi să lupte  singuri pentru viaţa lor.
Proiectul „Găleata” este o introducere a ideii „Irina Kauna”. Fiecare femeie care participă are un găleată de 5 litri în casa ei. De fiecare dată cînd pregăteşte o mîncare ea pune în găleată o mînă plină de grîne. La o dată stabilită, toţi participanţii se adună la biserica evanghelică  din vestul Africii, unde a fost organizată conferinţa. Apoi adună toată cantitatea de grîne şi o distribuie femeilor şi copiilor care trăiesc singuri, pentru că din cauza boliii, au pierdut pe cel care cîştiga pînea. Ardill are planificat alte trei proiecte de acest fel pentru 2010. Impresiile femeilor care participă la proiect sunt foarte pozitive şi Adrill continuă să primească cereri şi de la alte conferinţe. SIM va organiza încă 15 conferinţe, dar sunt necesare fonduri.

Am fost impresionată de acest proiect şi m-am gîndit că de multe ori ne pare că suntem săraci şi aşteptăm ca alţii să se implice şi să ne ajute. Dar aceste femei din sărăcia lor au ales să dea o mînă de grîne care apoi slujeşte pentru a ajuta pe cei în nevoie. De fapt, cei săraci sunt cei mai darnici dătători, poate pentru că ei ştiu ce înseamnă să duci lipsă sau să nu ai ce pune copiilor pe masă, deaceea atunci cînd pot, se grăbesc să ajute celor care sunt într-o situaţie şi mai grea!  Epistola lui Iacov  1:27  spune că  „Religiunea curată şi neîntinată, înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, este să cercetăm pe orfani şi pe văduve în necazurile lor, şi să ne păzim neîntinaţi de lume.”

Reclame

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: