jump to navigation

Reconcilierea Octombrie 7, 2009

Posted by alaandrei in Gîndul zilei.
trackback

„Pe Cel ce n’a cunoscut niciun păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El.” 2Corinteni 5:21

Păcatul este o relaţie fundamentală; nu este numai faptul că se face  răul ci că se alege acest mod de viaţă, deliberat şi accentuat de independenţă faţă de Dumnezeu. Religia creştină bazează totul pe natura pozitivă şi radicală a păcatului. Alte religii au de a face cu păcate, şi doar Biblia are de a face cu păcatul.

Descoperirea pe care ne-o face Biblia constă nu în faptul că Isus a luat asupra Sa păcatele fiinţei noastre, dar că El a luat asupra Sa însăşi păcatul pe care îl primim prin moştenire. Dumnezeu L-a făcut pe Fiul Său păcat pentru ca să poată face pe păcătos sfînt. În Biblie  se vorbeşte mult despre faptul că Isus a purtat păcatele noastre identificîndu-se cu noi. El de bună voie a luat pe umerii Săi, şi a purtat în persoană Sa, tot păcatul  rasei umane, plasînd astfel toată omenirea pe poziţia de răscumpăraţi. Isus Cristos a reabilitat rasa umană, El a pus-o pe locul pe care se afla după planul lui Dumnezeu şi oricine poate intra în uniune cu Dumnezeu pe bazîndu-se pe lucrarea pe care a făcut-o Domnul Isus la cruce.

Omul nu se poate răscumpăra singur. Răscumpărarea este partea lui Dumnezeu, absolută şi completă, iar referinţa ei faţă de fiecare om este o chestiune de acţiune individuală. O distinţie trebuie făcută totdeauna între descoperirea răscumpărării şi experienţa conştientă a salvării în viaţa omului.

Anunțuri

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: