jump to navigation

Religia în şcoli: da sau nu? Octombrie 5, 2009

Posted by alaandrei in Social.
Tags: , , , ,
trackback

Mitropolitul Moldovei, Vladimir vine cu propunerea de a introduce studierea reliegiei ortodoxe în şcoli. Ce l-a motivat să facă aceasta? Să fie oare dorinţa de a creşte o naţiune de oameni evlavioşi şi temători de Dumnezeu sau…?

Din experienţa ţării noastre dar şi a Statelor Unite ale Americii şi a altora am văzut că atunci cînd este scoasă predarea Bibliei din şcoli, generaţia care s-a ridicat  a dat dovadă de mai multă violenţă, cruzime, insensibilitate şi lipsă de intergritate.

Credem că numindu-ne ţară creştină, copiii noştri trebuie să fie bine familiarizaţi cu acest termen dar şi să cunoască bine Biblia, cartea care stă la baza creştinizmului. De aceea, considerăm că este nevoie predarea Bibliei în şcoală, ceea ce ar crea  un sistem corect de valori, deprinderi şi convingeri care i-ar ajuta pe copii să dezvolte caratere frumoase şi exemple vrednice de urmat. Dorim să vedem în copiii noştri  mai mult grija şi dragostea pentru aproapele lor şi dorinţa de a fi utili ţării şi cetăţenilor ei. Dorim să fie învăţaţi să deosebească binele de rău, iar cînd cineva va dori să-i corupă şi înşele să fie în stare să aleagă adevărul.  Să creştem o generaţie de copiii  cu care să se mîndrească ţara şi de care să ne bucurăm noi. Cel mai înţelept om de pe acest pămînt a spus: „Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze şi cînd va îmbătrîni nu se va abate de la ea.”

Dacă prin religie se subînţelege cartea pe care i-a înmînat-o Mitropolitul Vladimir domnului preşedinte Ghimpu, adică Biblia, atunci suntem de acord şi considerăm că este un lucru extrem de necesar şi benefic pentru generaţiile de acum şi cele viitoare. Dar dacă, aceasta presupune doar învăţarea pe de rost a sărbătorilor religioase şi datinilor legate de aceastea, ele nu vor avea acelaş impact ca şi Sfînta Scriptură.

Iar pentru ca să se creeze o continuitate în procesul de învăţămînt, dar şi să servească drept exemplu, propunem introducerea studierii Bibliei nu numai în şcoli şi alte instituţii de învăţămînt, ci şi în Parlamentul şi Guvernul Republicii Moldova. Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Anunțuri

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: