jump to navigation

Contribuţia ta la blogul aproapelui August 21, 2009

Posted by alaandrei in Social.
trackback

Majoritatea blogurilor oferă cititorilor săi oportunitatea de a adăuga comentarii. Blogurile sunt privite, în mare măsură, ca o conversaţie continuă, o împărtăşire a părerilor şi ideilor, deseori ca şi o comunitate de prieteni, decît doar un simplu comentariu retoric. Din cauza abuzului şi spam-ului, trebuie  să te înregistrezi înainte de a plasa comentarii, şi proprietarul blogul poate să dorească să aprobe comentariul, înainte de a permite să fie văzut.

Această oportunitate poate fi folosită pentru a împărtăşi păreri potrivite. Iată cîteva puncte.

  • Poţi căuta un şir larg de cuvinte cheie, variind de la interese personale pînă la cele care conţin fraze ca „sensul vieţii”, probleme de sănătate şi probleme de viaţă, hobby-uri, sport, concepte filozofice – aproape orice.
  • Fundamental pentru această strategie este să fii la subiect, contextual şi sensibil. Postarea unor fraze „tăiate din scurt” şi cu tentă de predică sau versete biblice nu este cea mai potrivită cale. Eşti oaspete la cineva acasă, nu uita acest lucru. Fii atent şi politicos – doar „aruncă” căteva idei şi gînduri care ţin de postul dat, dar dintr-o perspectivă creştină. Comentarii cu un sfîrşit „deschis” care-i fac pe oameni să gîndească, şi care duc la alte comentarii, sunt mai bune decăt comentarii „închise”. Nu fi niciodată argumentativ, negativ sau combativ. Dacă acesta este stilul tău, găseşte un alt mod de al afişa. „Fiţi totdeauna gata să răspundeţi oricui vă cere socoteală de nădejdea care este în voi; dar cu blîndeţă şi teamă…” 1 Petru 3:5. Un spirit insensibil şi argumentativ va nega  completamente mesajul pe care încercerci să-l comunici
  • Păstrează o evidenţă a blogurilor la care ţi-ai adus contribuţia şi revino la ele din cînd în cînd. Acolo pot fi comentarii generate de comnetariile tale, la care poţi răspunde. Poate chiar poţi încuraja prietenii tăi să viziteze acelaşi bloguri şi să-şi aducă şi ei contribuiţia lor  la discuţiile pe care tu le-ai iniţiat.
  • Cînd ai găsit prin experienţă care căutare a cuvintelor cheie duce la blogurile  potrivite pentru comentarii, foloseşte serviciul de alertă ca să-ţi trimită e-mail-uri cu postări noi de pe blog ce conţin acele cuvinte cheie.  [www.google.com/alerts?hl=en]

Informaţie preluată de pe site-ul

http://www.internetevangelismday.com

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: