jump to navigation

Femeile darnice au împlinit planul lui Dumnezeu(continuare) August 7, 2009

Posted by alaandrei in Social.
trackback

În Psalmul 26, Cuvîntul lui Dumnezeu ne spune: „Fă-mi dreptate Doamne, căci umblu în nevinovăţie şi mă încred în Domnul, fără şovăire. Cercetează-mă, Doamne, încearcă-mă, trece-mi prin cuptorul de foc rărunchii şi inima!” (v.1-2) Aici vedem din nou cît de importantă este atitudinea inimii, ea trebuie cercetată de Dumnezeu! „Căci bunătatea Ta este înaintea ochilor mei şi umblu în adevărul Tău. Nu şed împreună cu oamenii mincinoşi.” (v.3-4) Deci, atunci cînd ne apropiem de Dumnezeu, El cercetează şi cunoaşte  atît inima psalmistului, cît şi inima noastră.

Psalmul lui David spune în continuare: „Urăsc adunarea celor ce fac răul, şi nu stau împreună cu cei răi. Îmi spăl mîinile în nevinovăţie şi aşa înconjur altarul Tău, Doamne.” (v.5,6) Observăm aici cît de importantă este această spălare de care avem nevoie. Cuvîntul lui Dumnezeu este cel care ne spală, care ne curăţă, prin faptul că-l învăţăm şi-l înţelegem; astfel Dumnezeu ne spală şi ne curăţă.

„… Şi aşa încojur altarul Tău, Doamne, ca să izbucnesc în mulţămiri, şi să istorisesc toate minunile Tale. Doamne, eu iubesc locaşul Casei Tale, şi locul în care locuieşte slava Ta. Nu-mi lua sufletul împreună cu păcătoşii, nici viaţa cu oamenii cari varsă sînge, ale căror mîni sînt nelegiuite, şi a căror dreaptă este plină de mită! Eu umblu în neprihănire; izbăveşte-mă, şi ai milă de mine! Piciorul meu stă pe calea cea dreaptă: voi binecuvînta pe Domnul în adunări.” (v.7-12) Aici David ne spune şi el cît de important este ca să îţi speli  mîinile, şi picioarele tale să meargă pe calea cea dreaptă.

Am văzut deja că ligheanul de aramă a fost făcut  din oglinzile femeilor care slujeau la uşa cortului întîlnirii. Am văzut  sacrificiul lor: ele au dat ceva ce preţuiau, ceea ce luaseră ca amintire din Egipt. Am observat că ele se lipsesc de serviciul oglinzilor pentru ca preoţii să poată să-şi spele mîinile şi picioarele, şi astfel să se apropie de Dumnezeu.

Dumnezeu doreşte ca noi să înţelegem  şi să hotărîm în inima noastră să dăm nu cu părere de rău, nici de silă, pentru că ” pe cine dă cu bucurie, îl iubeşte Dumnezeu.” Prin dărnicia noastră, noi aducem laudă lui Dumnezeu şi atragem binecuvîntarea  Lui peste noi. În 2 Corinteni 9 ni se spune: „Căci ajutorul dat de darurile acestea, nu numai că acopreră nevoile  sfinţilor (Deci nevoia lor era să aibă acest lighean, iar  ele, cînd au văzut nevoia şi cînd li s-a cerut, au dăruit imediat!) dar este o pricină de multe mulţumiri către Dumnezeu.” (v. 12)

Dărnicia noastră, făcută dintr-o inimă curată, care doreşte să dea cu bucurie, aduce muţumire lui Dumnezeu. „Aşa că dovada dată de voi prin ajutorul acesta, îi face să slăvească pe Dumnezeu pentru ascultarea pe care mărturisiţi că o aveţi faţă de Evanghelia lui Hristos, (Deci de cîte ori dăruim, arătăm că suntem ascultători de Cuvîntul lui Dumnezeu, şi că am înţeles că tot ce avem este de la Dumnezeu), şi pentru dărnicia ajutorului vostru faţă de ei şi faţă de toţi; şi-i face să se roage pentru voi, şi să vă iubească din inimă, pentru harul nespus de mare al lui Dumnezeu faţă de voi.” (v. 13,14) Astfel, oamenii sunt mulţumitori, ei îţi mulţumesc ţie dar îşi dau seama că tu ai dat pentru că ai înţeles chemarea lui Dumnezeu, pentru că ai pricepere, pentru că ai înţelepciune şi pentru că doreşti ca să fii ascultătoare de Dumnezeu.

În Evrei 10:14-24 se vorbeşte  despre ceea ce a făcut Domnul Isus pentru noi. Acum, EL este „Mare preot pus peste casa lui Dumnezeu, să ne apropiem cu o inimă curată, cu credinţă deplină, cu inimile stropite şi curăţite de un cuget rău, şi cu trupul spălat cu o apă curată.” (v.21,22) Cum se apropiau preoţii de Dumnezeu pe vremea aceea? Ei se spălau pe mîini şi pe picioare în ligheanul de aramă, şi aşa se apropiau de Dumnezeu. Observăm ce lucru important a făcut Moise din oglinzile pe care le-au dat femeile care slujeau la uşa cortului. Acest lucru prevestea că aşa vom fi noi:  ne vom apropia de Dumnezeu cu o inimă curată datorită faptului că Domnul Isus este Marele preot.

Acum, pentru că Îl avem pe El în inima noastră, noi putem, „să ne apropiem cu o inimă curată, cu credinţă deplină, cu inimile stropite şi curăţite de un cuget rău, şi cu trupul spălat cu o apă curată. Să ţinem fără şovăire la mărturisirea nădejdii noastre, căci credincios este Cel ce a făcut făgăduinţa. Să veghem unii asupra altora, ca să ne îndemnăm la dragoste şi la fapte bune.” (v.22-24)

Noi am învăţat deja, că faptele bune sunt tocmai  acea atitudine care ne îndeamnă la dărnicie, după planul lui Dumnezeu, împlinind voia lui Dumnezeu. Eşti tu gata să dai lucrurile de preţ în ochii tăi în slujba lucrării lui Dumnezeu? Vedem că Ana, rămasă văduvă şi fiind în vîrstă de 84 de ani, şi-a dăruit tinereţea, anii şi energia  slujind Domnului: „Ana nu se depărta de Templu, şi zi şi noapte slujea lui Dumnezeu cu post şi cu rugăciuni. A venit şi ea în acelaş ceas, şi a început să laude pe Dumnezeu, şi să vorbească despre Isus tuturor celor ce aşteptau mîntuirea Ierusalimului.” (Luca 2:37-38) Vedem că Ana, în slujirea ei, şi-a dat tinereţea, timpul, lucrurile ei, şi anume, tot ceea ce era ea, era pentru slujire. Ea a stat la Templu, şi zi şi noapte slujea lui Dumnezeu cu post şi rugăciune.

Dumnezeu vrea  ca, în dărnicia noastră să împlinim voia Lui, vrea să avem o inimă darnică, o inimă care, nu numai că dă lucrurile de preţ şi materiale, ci se dă pe ea însăşi, timpul şi energia ei. Astfel noi avem atitudine de slujire faţă de Dumnezeu, care-I aduce laudă. Eşti tu gata să dai lucrurile de preţ în ochii tăi, în slujba lucrării Lui?

Mia Oglice, Femeile Bibliei, Un studiu Biblic despre „Femeile fără Nume”

Reprodus cu permisiunea autoarei

Anunțuri

Comentarii»

1. Curbet Alexandru - August 7, 2009

Dărnicia ne aduce inima la o stare după voia lui Dumnezeu. Niciodată nu aş fi crezut asta, dar dărnicia schimbă caracterul. Dumnezeu ştie acest lucru. Dacă am reacţiona promt la poruncile Lui …


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: