jump to navigation

Ştiri din lumea creştină – Irak Iulie 28, 2009

Posted by alaandrei in Ştiri.
trackback
Oameni înarmaţi ucid un creştin irakian

Mosul, Irak – duminică, fratele unui manager la o companie de băuturi răcoritoare a fost împuşcat mortal de nişte oameni înarmaţi în afara unui oraş din nordul Irakului, Mosul, a declarat poliţia.

Este încă neclar dacă Ala Bashir, creştinul în vîrstă de 30 ani, a fost împuşcat din cauza credinţei sale. Mii de creştini au părăsit oraşul Mosul, anul trecut, din cauza violenţelor.

În timpul incidentul de duminică, bărbaţii înarmaţi s-au apropiat de uzină, la jumătatea drumului între Mosul şi oraşul predominant creştin Talkeef, în patru maşini – două BMW şi două Opel – potrivit ofiţerului de poliţie anonim.
Ei au bătut garda de pe lîngă uzină şi au cerut să vadă şeful clădirii dar cînd fratele acestuia, Ala Bashir, a apărut ei l-au împuşcat şi au fugit.

According to Iraq’s human rights ministry, around half of Mosul’s Christian community, some 2,275 families, abandoned their homes and jobs in October to take shelter in Christian villages. Conform ministrului irankian al drepturilor omului, în jur de jumătate de creştini din Mosul – cam 2.275 familii – au abandonat casele lor şi locurile de lucru, în octombrie, pentru a se adăposti în satele creştine.

De la invazia condusă de SU din 2003, sute de creştini din Irak au fost ucişi şi un şir de biserici atacate. Recent, patru creştini au fost ucişi şi alţi 32 de oameni au fost răniţi în şapte atacuri asupra bisericilor din Bagdad şi Mosul.

În jur de 800,000 creştini trăiau în Irak la momentul invaziei, dar numărul s-a micşorat în jur de o treime sau mai mult, deoarece membrii minorităţilor din comunitate au părăsit ţara, conform liderilor creştini.

Ştire preluată de la AFP

Anunțuri

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: