jump to navigation

Strategii de creare a blogului cu scopul evanghelizării Iulie 1, 2009

Posted by alaandrei in Social.
Tags: , , , , , , ,
trackback

Aceste strategii sunt sugestive şi ar trebui privite ca atare.

Deşi sunt nenumărate mii de bloguri creştine, apoape toate acestea sunt scrise pentru creştini, în limbaj creştin, şi abordînd tematici creştine, aceasta poate de fapt fi 99% din problemă. În timp ce cei care nu se consideră creştini pot din întîmplare să le găsească, în cele mai puţine cazuri ei se vor reţine să citească ceva, doar dacă  sunt în căutare.

Ca să folosim un blog pentru a ajunge la cei afară, tebuie să înţelgem cum acestea funciţionează cel mai bine şi modul în care ele diferă de cele conveţionale. Petrece timp citind bloguri seculare, analizează-le pe cele pe care ai putea să le urmăreşti şi să le  citeşti, comunică bine. Vei descoperi un şir de subiecte pentru blog. Puţini oameni au darul de a scrie atăt de bine despre sine şi viaţa lor  încăt blogurile lor ca să fie citite doar pentru acest fapt.

Dacă într-adevăr dorim să ajungem la cei care sunt în afară atunci ar fi bine să zidim relaţii online cu oameni cu acelaş cerc de interese. Relaţiile zidite online pot fi folosite de Dumnezeu! Iar ei vor simţi mireasma diferită pe care o răspîndim datorită Duhului care este în noi.

Sugestii

Construiţi un blog în jurul unui subiect sau a unei nevoi, care te interesează. Noi întotdeauna ar trebui „să scrim ce ştim”. Subiectele ar putea fi muzică, sport, ocupaţia, hobby –ul, activităţile din comunitate, o problemă de sănătate cu care te confrunţi, unele proicte în care eşti implicat. Blogul poate fi chiar şi numai un jurnal în care descrii evenimente din viaţa ta personală, dacă ai darul de a scri uşor şi sincer despre sine. Unii oameni crează blogul pentru cei din cei din familiile lor, dar care locuiesc departe.

Articole care conţin opinii tale despre orice fie creştin sau secular, trebuie să fie captivante, cu un sfîrşit deschis, invitînd cititorii să comenteze sau cel puţin să se gîndeacă la cele scrise.

Pentru a atrage un număr semnificativ de cititori, cu milioane de bloguri deja exitente, un nou blog trebuie să aibă un accent specific şi să ocupe o anumită nişă. Dacă el are ceva de felul – „gîndurile mele despre lume şi orice” – este puţin  proăbabil să prezinte interes, decît dacă eşti un povestitor de primă clasă.

Denumirea blogului nu ar trebui să “sune” creştin, dar să fie molipsitoare şi uşor de reţinut, şi imediat să descopere accentual specific sau domeniul pe care l-ai ales. Denumirile de blog de obicei sunt neformale şi chiar vesele.

Crează-ţi o imagine a cititorului-ţintă. Înţelege cum cei care încă nu sunt creştini gîndesc, şi evită lucruri care ar putea să-i îndepărteze, sau să fie înţelese doar de creştini. Fă-ţi timp să evaluezi scopul blogului şi cititorii tăi.

Un blog al comunităţii poate include link-uri şi articole despre activităţile bisericii locale.

Unde simţi că  este potrivit să incluzi şi perspectiva biblică într-un subiect secular, exprimă această  însă nu folosind metoda predicii, şi fără “jargoane”. Un comentariu explicit creştin nu totdeauna va fi potrivit  în orice articol. Pentru ca să-ţi fie mai uşor imaginează-ţi că scrii unui cunoscut al tău care încă nu este creştin, şi  mai bin ear fi să găseşti pe cineva necreştin care ar face comentarii şi şi-ar expune părerea.

Poţi deasemenea să-ţi scrii istoria personală pe pagina “desepre mine”. Aceasta n-ar trebui să fie predică, dar o introducere despre tine ca persoană. Cine eşti?  Unde locuieşti? Ce-ţi place?Alte interese? Şi desigur  că  o relaţia cu Isus este cel mai semnificativ element din viaţa şi cum s-a întîmplat acest lucru. [How to write a testimony].

Dacă blogul tău chiar îi ajută pe alţi oameni  să facă faţă problemelor vieţii, e posibil să fie popular. Un părinte scrie, „Noi am început un blog, care vorbeşte despre tratementul copilului nostrum de un an, bolnav de leucemie, despre urcuşurile şi coborîşurile nostre zilnice. “Fă-te bine Freddie” a primit mai mult de 68,000 de vizitatori, în cele 8 luni de cînd a fost diagnosticat cu această maladie şi are o comunitate mică de suporteri, care comentează regulat şi ne încurajează.”

Sistemele blogurilor permit adăugarea link-urilor adiţionale, cum ar fi “Cărţile pe care le citesc”, “Biserica la care merg” şi site-uri favorite. Aici ar fi bine de inclus cărţi care ar fi accesibile pentru necreştini, dar şi cărţi seculare care arată că nu cunoşti lucrurile unilateral.

La fel în link-urile favorite, poţi adăuga din acele care ar fi interesante pentru cititorii tăi.  Rodul este mai probabil să apară, dintr-un blog îndreptat spre cei din afară, este în timp ce vei zidi relaţii cu vizitatorii tăi, fie prin comentariile lor sau prin e-mail-uri personale. Dacă cei mai mulţi din cititorii tăi se vor dovedi a fi creştini, atunci trebuie să-ţi repoziţionezi stilul, conţinutul sau limbajul blogului. X-Spectrum te poate ajuta la aceasta.

Anunțuri

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: