jump to navigation

Sf. Pavel – confirmarea testelor ştiinţifice iunie 30, 2009

Posted by alaandrei in Ştiri.
trackback

BasilicaSPaoloFLM„Primul test ştiinţific a celor ce se crede a fi rămăşiţele apostlului Pavel “par să concludă” ca ele într-adevăr aparţin sfîntului creştin,” spune Papa Benedict al XVI.

Arheologii recent au dezgropat şi deschis sarcofagul din marmoră albă, situat sub Basilica Sf. Pavel din Roma, care timp de 2000 se crede, de către catolici, a fi mormîntul Sf. Pavel.

Benedict spune că oamenii de ştiinţă au făcut teste, care indică vîrsta  fragmentelor de oase găsite în sacrofag,  şi au confirmat că ele datează din primul sau al doilea secol.

„Aceasta pare să confirme unanim şi incontestabil tradiţia că acestea sunt rămăşiţele apostolului Pavel,” a afirmat Benedict, anunţînd că aceste descoperiri marchiază sfîrşitul anului în onoarea apostolului.

Pavel la fel ca şi Petru, sunt 2 mari figuri, cunoscute pentru răspîndirea credinţei creştine după moartea lui Cristos. Conform tradiţiei, Sf. Pavel, cunoscut ca şi apostolul neamurilor, a fost decapitat  în Roma, în primul secol, în timpul persecuţiilor primilor creştini de imperatorii Romani.

Arheologii de la Vatican au început săpăturile în 2002, decizia fiind luată, după ce peregrinii, care au venit la Roma, şi-au exprimat dezamăgirea, cînd au găsit mormîntul sfîntului, imposibil de vizitat, sau atins.

Care oare ar fi răspunsul Sf. Pavel la toate acestea. Printre ultimile sale îndemnuri este şi acesta, scris în Evrei13:7-9 , „Aduceţi-vă aminte de mai marii voştri, cari v’au vestit CUVÎNTUL LUI  DUMNEZEU, uitaţi-vă cu băgare de seamă la sfîrşitul felului lor de vieţuire, şi urmaţi-le CREDINŢA! Isus Hristos este acelaş ieri şi azi şi în veci! Să nu vă lăsaţi amăgiţi de orice fel de învăţături străine; căci este bine ca inima să fie întărită prin HAR, nu prin mîncări, cari n’au slujit la nimic celorce le-au păzit.” Sau prin atingerea de mormîntul sau rămăşiţele oaselor sfinţilor, ş.a.

Reclame

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: