jump to navigation

Cine a provocat „Marea Explozie”? iunie 26, 2009

Posted by alaandrei in Social.
Tags: , , , , , , , , , , , , ,
trackback

universe1100 de ani în urmă, Albert Einstein a publicat trei lucrări care au şocat lumea. Aceste lucrări au dovedit existenţa atomului, au introdus teoria relativităţii şi au descris mecanica cuantică.

Un debut destul de promiţător pentru un tînăr om de ştiinţă de numai 26 de ani, nu-i aşa?

Ecuaţia lui pentru relativitate indica că universul se extindea. Aceasta îl neliniştea, deoarece, dacă el se extindea, trebuia să aibă un început şi pe Cineva, care l-a început. Deoarece nici una din acestea nu-l aranja, Einstein a introdus  un factor fals care i-ar susţine teoria că universul este stabil şi că nu are început sau sfîrşit.

Dar în 1929, Edwin Hubble a arătat că galaxiile îndepărtate „fugeau” una de alta, aşa după cum modelul „Marei Explozii” prezicea. Deci, în 1931, Einstein a îmbrăţişat ceea ce mai tîrziu va deveni cunoscut sub denumirea „Marea Explozie”, spunînd, „Aceasta este cea mai frumoasă şi satisfăcătoare explicaţie a creaţiei, pe care am auzit-o vreo dată.” El s-a referit la factorul fals pentru a ajunge la un univers stabil ca fiind cea mai mare gafă din cariera sa.

Teoriile lui Einstein au fost minuţios dovedite şi verificate prin experimente şi măsurări. Dar există o implicaţie şi mai mare a descoperirilor lui Einstein. Universul nu numai că are un început, dar însăşi timpul, dimensiunea noastră de cauză şi effect, a început cu Marea Explozie.

Da  aşa este – timpul, însăşi nu a existat înainte. Chiar linia timpului începe cu evenimentul creaţiei. Materia, energia, timpul şi spaţiul  au fost create dintr-o dată de o inteligenţă în afara spaţiului şi a timpului.

Despre această inteligenţă, Albert Einstein a scris în cartea sa “Lumea cum o văd eu” că armonia legilor naturii “Revelează o inteligenţă  de aşa superioritate că, în comparaţie cu ea, toată gîndirea sistematică şi acţiunile fiinţelor umane sunt  reflecţii extrem de nesemnificative”.

El a continuat să scrie, “Oricine serios implicat în cunoaşterea ştiinţei, ajunge să se convingă, că un spirit se manifestă în legile universului – un spirit cu mult superior celui uman, şi unul în faţa căruia noi cu puterile noastre modeste trebuie să ne simţim umili.”

Este o afirmaţie destul de semnificativă, nu-i aşa?

Perry Marshall

Reclame

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: