jump to navigation

Sugestii pentru îmbunătăţirea site-ului bisericii (45-53) Iunie 21, 2009

Posted by alaandrei in Social.
trackback

45.  Un webmaster sau echipa de lucru are nevoie de descrierea clară a lucrului, pe care trebuie să-l efectuieze. Biserica poate să stabilească ce anume se aşteptă să facă el. Dacă echipa-web sau web-master-ul nu face parte din echipa de lideri ai bisericii, trebuie să fie o linie clară de responsabilităţi faţă de liderii bisericii. Necătînd la aceasta liderii care nu înţeleg bine specificul lucrului reţelei,  nu trebuie să-şi impună ideile lor despre design, ş.a. Biserica trebuie să sprigine şi încurajeze echipa de lucru.

46.  Ce e de făcut dacă nu este nici o persoană, care ar putea lua partea tehnică asupra sa? Puteţi utiliza un system care are modele site-uri, gata create. Aceasta de asemenea serveşte drept soluţie în cazul cînd persoana care a lucrat pînă acum la site, pleacă şi nu este nimeni care să ştie cum să continue lucrul. [web-evangelism.com/resources/church-template.php]

47. Un site mai mare a bisericii poate beneficia de pe urma CMS- Content Management – este un system în care oameni diferiţi au permisiunea de a plasa informaţii, fără referinţa la web-master. Într-o biserică mare, el dă posibilitatea ca diferite departamente să posteze ultimile noutăţi şi activităţi online, folosind doar interfaţa browserului, accesat prin parolă – care permite utilizatorilor multipli să păstreze site-ul la zi.  [www.opensourcecms.com/], http://www.cmsmatrix.org

48.  Învaţă de la alţii. Ajutorul este doar la depărtarea de un „click” al mouse-lui. Sunt liste de discuţii şi forumuri pe care cei interesaţi pot adresa întrebări. De asemenea, poţi utiliza Google, pentru a găsi răspuns, la întrebările tehnice. Fii inspirat privind critic la alte site-uri.

49. Pentru textul normal folosiţi font negru pe un fundal alb, sau aproape alb. Fonturile colorate sunt mai dificil de citit, chiar şi pe fundal alb. Fonturi colorate pe fundal colorat este o alegere şi mai rea. Folosiţi font alb pe un fundal negru doar pentru titluri de blocuri dau meniuri, nu pentru textul principal.

50. Nu folosiţi mărimi de font fixe. Permiterea alterării mărimii fontului de către vizitatori, poate să creeze ceva probleme ce ţin de tehnoredactare, dar oamenii care au nevoie de mărimi mai mari vor fi obişnuiţi cu aceasta. Mai bine, decît, să fie nevoiţi să părăsească site-ul, fiindcă e prea greu să citească informaţia. Deaceea, faceţi toate mărimile de font relative, în aşa fel ca utilizatorii să le poată modifica dacă doresc. Avînd diferite mărimi ale ecranelor, diferite capacităţi ale vederii vizitatorii trebuie să aibă şi libertatea să ajusteze mărimea literilor. (CTRL + roll-ul mouse-ului este cea mai bună metodă).

49.  Alegerea font-ului este foarte importantă. Fontul „Verdana” este creat special pentru monitoarele computer-ilor, şi este văzut ca cel mai “citeţ”. [typetester.maratz.com/] De asemenea caută să faci site-ul prietenos şi pentru utilizatorii care nu deosebesc culorile şi evită utilizarea acelor culori care nu sunt văzute de această categorie de oameni. Învaţă cum utilizatorii cu vederea împărţită utilizează computerul şi cum să faci site-ul tău accesibil şi pentru ei.

52. Testează site-ul din punct de vedere ethnic în  diferite browser-uri şi la diferite rezoluţii ale ecranului. Apoi verifică site-ul cu vizitatori care pentru prima dată îl accesează, cerîndu-le să găsească informaţie specifică pe site, şi cum ei  se descurcă cu aceasta. Insuccesele lor sunt greşelile tale.

53.  Răspunsurile la mesajele care vin, nu neapărat trebuie date de pastor sau secretara bisericii, mai ales, în afara orelor de program. Pot fi numiţi nişte oameni responsabili de “ridicarea” lor şi trasmiterea lor la persoanele care pot răspunde conform competenţei. Folosirea unui formular de contact, permite un răspuns automat imediat, la e-mail-ul primit de la vizitator.

Anunțuri

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: