jump to navigation

Metodă unică de a dovedi infidelitatea soţiei Iunie 6, 2009

Posted by alaandrei in Social.
Tags: , , , , , , , , , , ,
trackback

Infidelitate şi gelozie sunt două mari cauze ale divorţului. În vremurile de demult exista o Legea despre gelozie! Cîte familii ar scuti ea de la destrămare şi cîte relaţii ar fi salvate dacă ea ar fi încă funcţională astăzi, aşa cum era în Vechiul Testament. Cu părăre de rău în zilele noastre nu mai e posibil de soluţionat problema geloziei prin această metodă dar în vremuirile lui Moise iată cum se proceda:

Dacă păcătuieşte nevasta cuiva faţă de bărbatul ei, şi-i este necredincioasă; dacă altul se culcă cu ea, şi lucrul este ascuns de bărbatul ei; dacă ea s’a pîngărit în ascuns, fără să fie vreun martor împotriva ei, şi fără să fie prinsă asupra faptului; şi dacă bărbatul este apucat de un duh de gelozie şi are bănuieli asupra nevestei lui, care s’a pîngărit, sau dacă este cuprins de un duh de gelozie şi are bănuieli asupra nevestei lui, care nu s’a pîngărit; omul acela să-şi aducă nevasta la preot, şi, ca dar de mîncare pentru ea, să aducă a zecea parte dintr’o efă de floare de făină de orz; să nu toarne untdelemn pe ea, şi să nu pună tămîie pe ea, căci acesta este un dar de mîncare adus pentru gelozie, un dar de descoperire, care descopere o fărădelege. Preotul s’o apropie, şi s’o pună să stea în picioare înaintea Domnului. Preotul să ia apă sfîntă într’un vas de pămînt; să ia ţărînă de pe podeala cortului şi s’o pună în apă. Preotul să pună pe femeie să stea în picioare înaintea Domnului; să descopere capul femeii, şi să-i pună în mîni darul de mîncare adus pentru descoperire, darul de mîncare adus pentru gelozie; preotul să aibă în mînă apele amare aducătoare de blestem. Preotul să pună pe femeie să jure, şi să-i zică: „Dacă niciun om nu s’a culcat cu tine, şi dacă, fiind subt puterea bărbatului tău, nu te-ai abătut dela el ca să te pîngăreşti cu altul, să nu-ţi facă niciun rău aceste ape amare aducătoare de blestem! Dar dacă, fiind subt puterea bărbatului tău, te-ai abătut dela el şi te-ai pîngărit, şi dacă un alt om decît bărbatul tău s’a culcat cu tine, şi preotul să pună pe femeie să jure cu un jurămînt de blestem, şi să-i zică: „Domnul să te facă să ajungi de blestem şi de urgie în mijlocul poporului tău, făcînd să ţi se usuce coapsa şi să ţi se umfle pîntecele, şi apele acestea aducătoare de blestem să intre în măruntaiele tale, ca să facă să ţi se umfle pîntecele şi să ţi se usuce coapsa!” Şi femeia să zică: „Amin! Amin!” Preotul să scrie blestemurile acestea într’o carte, apoi să le şteargă cu apele cele amare. Şi să dea femeii să bea apele amare aducătoare de blestem; şi apele aducătoare de blestem vor intra în ea şi-i vor pricinui amărăciunea. Preotul să ia din mînile femeii darul de mîncare adus pentru gelozie, să legene darul într’o parte şi într’alta înaintea Domnului, şi să-l aducă pe altar. Apoi preotul să ia un pumn din darul acesta, ca aducere aminte, şi să-l ardă pe altar. După aceea, să dea femeii să bea apele.

După ce îi va da să bea apele, dacă ea s’a pîngărit şi a fost necredincioasă bărbatului ei, apele aducătoare de blestem vor intra în ea, şi-i vor pricinui amărăciunea; pîntecele i se va umfla, coapsa i se va usca, şi femeia aceasta va fi de blestem în mijlocul poporului ei. Dar dacă femeia nu s’a pîngărit şi este curată, va rămînea neatinsă, şi va avea copii. Aceasta este legea asupra geloziei, pentru împrejurarea cînd o femeie, care este subt puterea bărbatului ei, se abate şi se pîngăreşte, şi pentru împrejurarea cînd un bărbat, apucat de un duh de gelozie, are bănuieli asupra nevestei lui: preotul s’o pună să stea în picioare înaintea Domnului, şi să-i facă întocmai după legea aceasta. Bărbatul va fi scutit de vină, dar femeia aceea îşi va lua pedeapsa nelegiuirii ei.” Numeri 5:11-31

Şi astăzi este posibilă o ameliorare a acestei probleme a geloziei. Iată cîţiva paşi care trebuie făcuţi:

  1. Este alegerea ta să ai încredere în partenerul sau partenera ta.
  2. Nu admite în mintea ta nici un gînd din partea celui rău care încearcă să semene grăunţe de îndoială în mintea ta. Nu o face pentru că ele ar avea o bază oarecare dar pentru că aşa-i place lui să strice, să dezbine şi să despartă.
  3. Nu privi niciodată divorţul ca soluţie în cazul infidelităţii. Dumnezeu urăşte despărţirea în căsătorie şi dacă ai încheiat legămînt cu soţul şi soţia să fiţi alături la bine şi la rău, atunci iertarea şi uitarea ar fi cele mai bune metode de a trece peste această grea încercare care s-a abătut asupra căminului vostru.
  4. Alege să vii în faţa lui Dumenezeu în cazul în care ai fost infidel/infidelă soţiei sau soţului, mărturiseşte păcatul tău înaintea Lui şi apoi înaintea partenerului tău, ca să nu fii pedepsit de Dumnezeu şi să-ţi pierzi viaţa.

Dumnezeu să ne binecuvinteze să-I fim credincioşi atît lui cît şi partenerilor noştri de căsătorie, formînd familii trainice care sunt mediul cel mai favorabil pentru creşterea şi educarea copiilor – viitorul nostru!

Comentarii»

1. Curbet Alexandru - Iunie 6, 2009

interesant articol , dar am o întrebare – această metodă cu apele amare , poate funcţiona şi azi ?
dacă da , atunci ne scuteşte de multe multe multe neînţelegeri .

alaandrei - Iunie 13, 2009

Nu cred că mai e funcţională. Astăzi trebuie să alegi să fii fidel partenerului şi să crezi că şi el/ea va face aceeaşi alegere!Iar dacă a fost infidel/infidelă aceasta este în primul rînd vinovat în faţa lui Dumnezeu şi El este acel care pedepseşte păcatul. Astfel că dacă nu eşti sigur că ai fost înşelat şi doar eşti condus de gelozie, păcatul este al tău. Alege să ai încredere în cel/cea de lîngă tine, nu-ţi otrăvi mintea cu minciuni şi suspiciuni, ci lasă-L pe Dumnezeu să facă dreptate!

2. liana - Iunie 19, 2012

mai oameni buni, eu stiu ca Dumnezeu uraste despartirea in casatorie, dar drag frate care ai scris articolul acesta, ce ai face tu daca ai fi in locul meu si sa zicem ca sotia ta se culca cu altul si nu da pe acasa vreo 5 ani cum a facut sotul meu , ba mai mult, sa ti-l aduca si acasa si sa stea vreo doua saptamini fara sa fii bagat in seama deloc , si sa iasa la plimbare numai cu amantul, iarasi zic, asa cum a facut sotul meu….te intreb, pt persoana asta , ai mai putea avea vreun sentiment de iubire?… sa nu zici da, ca nu te cred.. e foarte usor sa dai sfaturi cind nu tu treci pe acolo…deci, acum ca am spus numai putin de tot ce mi se intimpla, am voie sa divortez cind el nu mai are nici o treaba cu mine si sa-mi refac viata? ….gondeste-te , tu ce ai face in locul meu si sa ramai si fara servici si cu 3 copii de intretinut….nu o iei razna?…crezi ca Dumnezeu vrea ca eu s stau singura fiindca sotul preacurveste si nu ma mai vrea?…crezi ca Dumnezeu e bucuros sa ma vada singura si sa poftesc ce nu trebuie? imi poti raspunde?

alaandrei - Iunie 23, 2012

draga sora,
imi pare rau ca ati trecut prin asa experienta devastatoare si care v-a provocat atita suferinta. Cu parere de rau nu toti oamenii aleg sa urmeze modelul lui Dumnezeu de a-si construi familia, fapt care aduce doar durere, lacrimi si raneste pina in adincul inimii. Nicidecum nu cred ca aceasta este intentia sau planul lui Dumnezeu. El vrea sa protejeze si sa apere pe toti acei care sufera din cauza infidelitatii si de aceea a dat voie sa se dea o carte de despartire in caz de preacurvie. Am scris acest articol dupa cum am invatat din Sfinta Scriptura, care este autoritatea suprema pentru orice crestin, in cazuri specifice cum este al dumneavoastra cred ca e bine sa procedati dupa cum va vorbeste Dumnezeu personal si aveti incredintarea din partea Lui.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: