jump to navigation

Sugestii de design a site-ului(continuare 21-30) Iunie 1, 2009

Posted by alaandrei in Social.
trackback

21. Site-ul bisericii va fi primul punct de contact pentru mulţi oameni din comuniate. Prima impresie contează. Deci site-ul trebuie să fie cel puţin tot atît de atractiv ca şi panourile sau newsletter-ul bisercii. Înainte de a planifica site-ul pentrece suficient timp, studiind sfaturile  1-10, şi 11-20, sfaturi.

22. Nu plasa prea multă informaţie pe pagina „acasă”. E nevoie doar de sufientă grafică şi text, pentru a explica la prima vedere, tot ce mai are site-ul de oferit. Pagina acasă trebuie să fie “uşa”, nu un punct de oprire. Nu trebuie să aibă forma unei scrisori de “bine-aţi-venit”, din numele pastorului, un site nu este ca şi broşura tipărită.

23. Toată imformaţia importantă trebuie să fie “deasupra”. Adică, aproapre totul trebuie să fie vizibil fără de “scroll”. Pagina ar trebui să fie mult mai mare de un ecran

24. Evitaţi imagini “bisericeşti”, apeluri pentru donaţii. Acestea sunt piedici pentru cei care încă nu sunt creştini. Sunt biserici pe site-urile cărora poţi vedea imagini animate din anii ’90: cruci aurite care se rotesc sau porumbei bătînd din aripi. Nu adăugaţi opţiunea automată –melodii sau imnuri care deasemenea are efectul invers decît cel dorit. Cît priveşte colectele sau banii, informaţii cu privire la ele trebuie să fie doar în locuri speciale, pentru membrii bisericii.

25. Foloseşte cel puţin o imagine a unei persoane pe pagina principlă. Acest principiu e atît de important încît l-am menţionat a 2 -a oară. O poză aleasă bine, poate exprima mult mai bine, decît cuvintele şi să “lumineze”, sensul textului tău. 26. O privire alcătuită din 3 coloane este de cele mai dese ori cea mai potrivită pentru site-ul bisericii.. Poţi avea model gata-creat, cu titluri, coloane ş.a. Poţi folosi chiar şi site-uri gata create pentru biserici.

27. Nu folosiţi niciodată în calitate de introducere o pagină splash – adică care nu conţine nimic altceva decît o imagine sau mai mult imagini animate plus link-ul “faceţi click aici”. Aceasta este foarte iritant pentru utilizatori. Mulţi vor părăsi site-ul mai degrabă decît să-l acceseze. Aceste pagini deasemenea reduc din eficienţă în ce priveşte motorul de căutare.

28. Fiecare pagina trebuie să aibă acelaş aspect general, cu aceleaşi opţiuni de navigare, situate în acelaş loc. Paginile care nu au un stil consecvent vor crea confuzie, făcîndu-i să ghicească dacă au ajuns cumva pe alt site. Un meniu de navigare trebuie să apară pe orice pagină – nu forţaţi vizitatorii să mearga la pagina principală, ca să găsească o altă pagină.

29. Toate link-urile, opţiunile şi butoanele ar trebui clar definite ca “active”- ele trebuie să-şi schimbe culoarea cînd au fost accesate. Link-urile şi butoanele care nu fac nimic, par a fi “moarte”. Oamenii au nevoie de aceste sugestii vizibile. Un link albastru subliniat, pentru majoaritate reprezintă un anume lucru. Nu subliniaţi textul care nu este link- aceasta crează confuzie.

30. Dacă folosiţi Javascript – un cod special scris în pagina web, carea are funcţii speciale pe pagină după ce aceasta s-a încărcat – pentru orice efecte asiguraţi-vă că totul pe site e funcţional pentru cei care nu au această opţiune activizată. Asiguraţi-vă că cuvintele şi link-urile care funcţionează numai cu Javascript sunt invizibile(mai degrabă decît non-funcţionale). Furnizează opţiuni alternative împreună cu tag –urile “nonscript”, dacă e nevoie. 5-10% din utilizatori au aceasta funcţie dezactivată. Aceasta constituind un număr mare de vizitatori în timpul anului. De fapt, multe din “trucurile” Javascript pot fi făcute prin alte mijloace folosind CSS şi PHP (pentru cei ce cunosc engleza).

Anunțuri

Comentarii»

1. Sugestii pentru îmbunătăţire site-ului 1-44 « Curbet Alexandru - Iunie 15, 2009

[…] site-ului” – aceea era doar prima parte iată şi celelalte părţi: 1-10 ; 11-20 ; 21-30; […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: