jump to navigation

Schimb o casă din UE pe una din Moldova Mai 31, 2009

Posted by alaandrei in Social.
Tags: , , , , , , , , ,
trackback

moldova_mapDeşi, din cauza crizei economice, contrucţiile sunt în scădere cu 70%, propunerile de schimb de case, sunt în creştere. Imaginaţi-vă, vi se propune să schimbaţi casa pe care o aveţi, pe una din Uniunea Europeană. Să nu vă faceţi griji, toate actele de proprietate sunt perfectate, s-au folosit numai tehnologii noi şi aparataj de ultimă generaţie. Lucrările au fost efectuate de specialiştii europeni. Casele au toate comodităţile posibile şi sunt utilate cu maşini şi aprate casnice de ultimă oră. Mobila şi design-ul interiorului a fost selectat cu grijă de cei mai buni în acest domeniu.

Există numai o mică „problemă”, care la prima vedere nici nu poate fi observată, deaceea nici nu merită să-l băgăm în seamă – este vorba de fundamentul casei. Nu l-am inclus în proiect şi nici nu l-am luat în calcul. Cu alte cuvinte – casa nu-l are. Casa am construit-o pe nisip, astfel că nu aveţi de ce să vă faceţi griji, puteţi să vă bizuiţi pe experienţa noastră fără îndoială deoarece activăm deja de peste 16 ani. Ce ştiu cei cu tehnologii vechi de cînd lumea. Metodele lor de lucru  învechite  la fel ca şi felul lor de gîndire. Nu sunt informaţi la fel ca noi, nu-şi cunosc drepturile şi metodele de protecţie, îşi cunosc numai responsabilităţile şi încearcă să le  îndeplineacă.

Ce ziceţi? Sunteţi gata să încheiaţi contractul? Dar, ţinem să vă informăm, că contractul nu poate fi rezeliat!

Cam aşa stau lucrurile cînd privim la tentativele conducerii noastre să ne ducă în UE. Vreau să privim la acest subiect din prespectiva  unui inginer constructor „demodat”: Cel mai important într-o construcţie este amplasarea şi fundamentul. Construcţia poate fi poleită cu aur, dar nu are nici un preţ, dacă nu are viitor – nu poate dăinui. Îmi amintesc  de o clădire care a fost construită în aporpierea iazurilor de la Dănceni, care nu a mai putut fi utilizată în scopul pentru care a fost proiectată.  De ce? Pentru că deşi are fundament, locul pe care a fost zidită, nu era potrivit. Acum stă părăsită şi  se distruge treptat, adîncindu-se tot mai mult în pămînt.

Casa, după cum am fost învăţat încă de buneii mei „demodaţi” şi ei, are preţ nu datorită lucrurilor din ea, ci  oamenilor – familiei, a cărui fundament a fost pus şi păstrat de-a lungul secolelor, cu preţul vieţilor omeneşti, sîngelui vărsat de strămoşii noştri, pe Stînca care dăinuieşte în veac. Această Stîncă este Isus Cristos.  Credinţa în El şi apărarea valorilor creştine a fost cel mai preţios lucru transmis peste generaţii – care asigură perpetuarea neamului nostru. Iată pentru ce au luptat buneii şi stră-stră-buneii noştri. Pentru ce luptă UE – adolescentul de 16 ani? Care este stînca şi fundamentul casei lor?

Să privim statisticile. Cei care au făcut schimb cu casele, deja simt consecinţele. Nu trebuie să mergem prea departe: familii destrămate, copii  abuzaţi, avortaţi sau abandonaţi. Situaţia demografică este ireversibil în scădere, cu 1.3 copii pe cap de femeie, pe cînd pentru a păstra balanţa între populaţia în vîrstă şi cea tînără şi a continua neamul, este nevoie de 2.1 copii. Tot tragică este şi statistica divorţurilor în special  a familiilor tinere.

Grigore Vieru a scris, „casa părintească nu se vinde” iar eu aş adăuga, nu vindeţi nici un loc din această casă. Căci şi acolo se poate bate un cui pe care stăpînul lui va putea agăţa orice, şi acest „orice” te va determina să ieşi din ea fără să-i poţi spune ceva, că dă, e Lege de partea lui, el este proprietarul locului în care e bătut cuiul.

Să ne lăsăm dreptul de proprietate după noi. Să  învăţăm copiii noştri Calea pe care trebuie s-o urmeze – credinţa în Dumnezeu – şi cînd vor îmbătrîni nu se vor abate de la ea. Să semănăm seminţele Cuvîntului lui Dumnezeu în inimile tinerei generaţii, să-i încurajăm să fie utili şi nu numai utilizatori, căutînd folosul altora, nu numai al lor! Să încurajăm tinerii să creeze familii,  fiind credincioşi legămîntului încheiat şi să-şi asume resposabilitatea  creşterii şi educării copiilor.

„Teme-te de Dumnezeu şi păzeşte poruncile Lui. Aceasta este datoria oricărui om!” Eclesiatul 12:13

Anunțuri

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: