jump to navigation

Sugestii pentru îmbunătăţirea site-ului bisericii (continuare11-20) Mai 30, 2009

Posted by alaandrei in Social.
trackback

11. Paginile din interiorul site-ului pot include poze atît ale clădirii cît şi a membrilor bisericii. Dacă vizitatorii potenţiali se simt familiarizaţi cu clădirea şi oamenii, probabilitatea ca ei să facă pasul cel mare şi să viziteze biserica, este mult mai mare.

12. Includeţi pagini de tipul “faceţi cunoştinţă cu oamenii noştri”. Acestea pot fi nu mărturii lungi şi detaliate, dar date scurte cu informaţie reală din şi despre viaţa lor: specialitatea sau ocupaţia, studiile, hobby-urile ş.a

13. Toate link-urile, titulurile paginilor şi sub-heading-urile trebuie să sune interesant. Utilizarea unui semn de întrebare poate face un titlu sau un link să sune mai captivant: “Ce se întîmplă la adolescenţi?” decît “Pentru adolescenţi”

14. Dacă sunt folosite mărturii, ele trebuie să fie „curăţite” de cuvintele pe care doar cei din biserică le utilizează, şi de exagerări. Cei din afara pot vedea prin „spoiala” religioasă foarte uşor.  Fraze de felul “ …şi de atunci în viaţa mea totul este mereu perfect” nu sună ca una adevărată. Aceste afirmaţii, deşi bine-intenţionate, nu onorează pe Dumnezeu.

15. Gîndiţi-vă la un link, ex. “Prima dată pe acest site?”, pe pagina-acasă. Aceasta vă permite să oferiţi un “bine-ai-venit” celui din afară. Mai mult de atît şi chiar mai important, este că, tot site-ul trebuie să inspire o atmosferă prietenească celor noi veniţi. Pagina destinată vizitatorilor trebuie să fie binevoitoare şi scrisă în limbaj simplu. Trebuie să furnizeze orice informaţie, de care ar avea nevoie un potenţial vizitator al bisericii.

16. Gîndiţi-vă să adăugaţi şi ceva pagini “bridging”. E posibil să le creaţi cu alte pagini,  ce conţin informaţii, care ar fi utilă vizitatorilor locali. Ar putea fi file din istoria localităţii, evenimente ce au loc în comunitate, poze, ş.a.

17. Implicaţi membrii bisericii să se roage şi să întreţină atît echipa de desing cît  şi site-ul. Încurajaţi membrii bisericii să înţeleagă scopul site-ului şi să se roage pentru atingerea acestor scopuri. Membrii bisericii, care au blog-uri sau alte feluri de site-uri, le pot utiliza pentru a-i conferi un profil mai însemnat.

18. Daţi dovadă de o atitudine deosebit de primitoare faţă de persoane cu disbalilităţi. Prezentaţi-le ce facilităţi le puteţi oferi: lift, cărţi cu font mărit, ş.a. Asiguraţi site-ul cu instrucţiuni care ar uşura accesul şi aflarea lor în biserică.

19. Impresia pe care trebuie să şi-o creeze cineva,vizitînd site-ul, trebuie să fie de un “bine-ai-venit” iubitor, blînd dar cel mai important ca aceasta să fie susţinută şi  de cei din biserică, astfel încît membrii bisericii, să salute pe cei care nu i-au mai văzut pînă atunci şi apoi să-şi facă timp pentru comunicarea cu prietenii. Trist, dar lipsa comunicării îi determină pe 92% din vizitatorii bisericii să nu o mai frecventeze. Cum poate să crească o biserică, dacă aceasta este ceea ce oamenii experimentează?

20. Contextul în care locuiţi, zona şi cultura,  pot duce la aplicarea acestor principii, în mod diferit. Iată cîteva site-uri care folosesc principiile enumărate anterior. Brandywine [www.brandywinechurch.org] Southside [www.southsidelife.com]                                                                                   Bridge[www.thebridgechurch.com] |King’s Church [www.kingschurch.com/] |Atlanta[www.thebridgeatlanta.org] | North Branch [www.nbwesleyan.org]

Site-urile nu sunt unica modalitate de a evangheliza prin intremediul reţelei, aceata fiind o modalitate de la Dumnezeu, cu un potenţial enorm.  Surprizător dar, nu necesită cunoştinţe tehnice profunde.

Anunțuri

Comentarii»

1. Sugestii pentru îmbunătăţire site-ului 1-44 « Curbet Alexandru - Iunie 15, 2009

[…] îmbunătăţire site-ului” – aceea era doar prima parte iată şi celelalte părţi: 1-10 ; 11-20 ; 21-30; […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: