jump to navigation

10 din 70 de sugestii pentru îmbunătăţirea site-ului bisericii Mai 28, 2009

Posted by alaandrei in Social.
Tags: , , , , , , , ,
trackback

La cererea unui cititor am tradus primele 10 din cele 70 de sugestii pentru cei ce doresc să fie cît mai eficienţi în utilizarea site-lui bisercii.

1. Majoritatea site-urilor sunt create în exclusivitate pentru membrii lor, sau inconştient şi neintenţionat exclud pe cei care nu sunt încă creştini, din cauza limbajului şi conţinutului pe care îl aleg. Aceasta este motivul principal de ce site-urile bisericilor eşuiază în a avea impact în comunitate. Este datoria noastră să ajungem la ei, nu să aşteptăm să ajungă ei la noi.

2. Un site trebuie să comunice cu trei categorii ţintă  de oameni care sunt foarte diferite :
– membrii bisericii
– creştinii care au venit de curînd în zonă şi sunt în căutarea bisericii noi
– cei care încă nu sunt creştini
Pastorul unei biserici a mărturisit că vizitatorii verifică atent site-ul bisericii înainte ca să vină la serviciul divin.

3. Această mişcare în trei direcţii este o provocare, dar poate fi atinsă. Dacă doriţi ca site-ul să aibă impact asupra comunităţii, faceţi o decizie conştientă, că aceasta va fi o prioritate pentru fiecare aspect al site-ului. Abilitatea de a se adresa acestei categorii de oameni  trebuie să fie mai degrabă una intenţionată, decît una dorită sau sperată.

4. Pune timp deoparte pentru a cunoaşte nevoile şi părerile celor care încă nu sunt creştini. Nu poţi să ai impact asupra cuiva, pe care nu-l înţelegi. Primul lucru pentru persoana ce se ocupă de acest aspect, sau a unui misionar, este să înveţe contextul cultural. Deşi suntem adînciţi în cultura noastră proprie, putem să n-o înţelegem, sau necesităţile şi presiunile cu care se confruntă cei care încă nu sunt creştini.

5.  Evitaţi  utiliazarea limbajului “bisericesc” sau termenilor greu de înţeles, pe site, în special pe prima pagină. Majoritatea celor care încă nu sunt creştini nu înţeleg aceste cuvinte. Aceasta se aplică chiar şi la meniul de navigare. Multe biserici au link-uri numite “misiune”. Aceasta de fapt înseamnă “Ceea ce facem” sau “Ce se întîmplă”. E mult mai bine de folosit astfel de alternative.

6. De multe ori imaginea despre creştini este: plictisitori, incapabili să se distreze, judecători, ş.a  Un site care îţi îmbărbătează inima,  inspiră, motivează, mai puţin oficial, poate ajuta la combaterea acestor concepţii greşite. Sondajele de opinii arată că evanghelicii într-o mare măsură sunt priviţi într-o lumină negativă în aproape toate ţările.

7. Creştinii deseori eşuiază în scopurile propuse pentru că fac “proclamare prin megafon” din spatele zidurilor protectoare ale comunităţii lor. Un site al bisericii, ar trebui, să tindă să fie nu doar un sistem electronic impersonal de distribuire. Scopul primar al lui ar trebui să fie atragerea oamenilor din afară spre relaţii de părtăşie reale, cu oameni reali.

8. Un scop primar al site-ului este de ai convinge pe cei care încă nu sunt creştini  de patru lucuri:
– biserica noastră este constituită din oameni reali
– noi înţelegem problemele cu care ei se confruntă
– noi suntem o comunitate, familie şi este o invitaţie necondionată pentru ei ca să ni se alipească
– în acel context, Dumnezeu poate să le iasă în cale şi să-i ajute

9. Nu priviţi site-ul bisericii ca unul izolat, ca o broşură online singuratică. Integraţi-l în strategiile generale, atît în a contacta oamenii cît şi în a conferi părtăşiei un profil mai înalt în comunitate.

10. Biserica sunt oamenii: pagina acasă trebuie să aibă cel puţin o poză cu un membru al bisericii. Aceasta este o condiţie fundamentală pentru a asigura o comunicare bună chiar dacă nu este frecventă. E posibilă postarea pozei cu clădiriea bisericii este totuşi ceva impersonal, cît de frumoasă n-ar fi clădirea. Deci, postaţi şi poze ale oamenilor. În site includeţi mai multe poze ale oamenilor reali. Asiguraţi-vă că aveţi permisiunea în scris de a adăuga poze, pe care se poate identifica uşor faţa persoanei. Nu includeţi numele complet sau informaţii personale ale copiilor şi tinerilor.

Anunțuri

Comentarii»

1. Curbet Alexandru - Mai 28, 2009

multumesc

2. Sfaturi utile pentru administratori de blog sau site . « Curbet Alexandru - Mai 28, 2009

[…] mai 28, 2009 in internet, sfaturi Cei care au bloguri/ site-uri , mai ales pentru cei care administreaza site-urile bisericilor vreau sa va propun un articol cu niste sfaturi utile . Eu l-am gasit util si practic . 10 din 70 de sugestii pentru îmbunătăţirea site-ului bisericii […]

3. Adrian & Violeta Blajinschi - Mai 30, 2009

Mersi mult!
Sugestii foarte utile!

4. Sugestii pentru îmbunătăţire site-ului 1-44 « Curbet Alexandru - Iunie 15, 2009

[…] pentru îmbunătăţire site-ului” – aceea era doar prima parte iată şi celelalte părţi: 1-10 ; 11-20 ; 21-30; […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: