jump to navigation

Cineva se scaldă în puf, iar cineva… Mai 25, 2009

Posted by alaandrei in Social.
trackback

136303947_a459c12a8fse acoperă de pete roşii,  are probleme respiratorii, nasul şi ochii curg … aşa este această perioadă a anului în care cei ce sunt alergici, trec printr-un adevărat coşmar. Aceasta ne vorbeşte încă o dată despre cît de puţin este preţuită viaţa omului şi sănătatea lui. Cîtă indiferenţă! Aceşti copaci niciodată nu ar fi trebuit sădiţi. Dar pentru ca să se împlinească „norma” şi pe hîrtie să fie confirmarea unor lucrări de înverzire … la ce nu mergem! Şi cui îi pasă?

Astăzi cei ce sunt afectaţi grav de puful de pe plopi, cer tăierea acestor copaci. Pe de altă parte intervin cei cu protecţia spaţiilor verzi, opunîndu-se acestei soluţionări a problemei.

În SUA nişte producători de păhărele pentru îngheţată au fost daţi în judecată, pentru că păhărelele pe care le produceau, cauzau moarte aricilor. Animalele atrase de mirosul de îngheţată, după ce-şi vîrau botul în ele, nu mai puteau să se elibereze de sine stătător şi mureau asfixiate. Mai multe asociaţii şi ONG-uri au sărit să salveze animalele neajutorate.

Mă întreb, de ce oare ne pasă mai mult, uneori, de animale, decît de aproapele nostru, şi nu ne gîndim niciodată cum vor  afecta acţiunile noastre pe cei care se află lîngă noi zi de zi.

Va trece perioada aceasta atît de grea pentru cei alergici… dar indiferenţa şi nepăsarea care rămîn, ne afectează nu doar sănătatea fizică, ci şi cea emoţională şi spirituală. Rămînem reci şi muţi la necazul, durerea şi problemele celor de lîngă noi. Iar cînd ajungem şi noi într-un necaz … ne mirăm că nimănui nu-i pasă. Oare de ce?

Anunțuri

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: