jump to navigation

O nuntă ca-n poveşti… mai 24, 2009

Posted by alaandrei in Social.
trackback

th_purplecandles…la Antoneşti. Sîmbătă, 23 mai, a avut cununia a doi tineri minunați, Elea şi Andrei. A fost o zi binecuvîntată, plină cele mai frumoase emoții şi sentimente trăite de mire şi mireasă şi retrăite de toţi cei care au avut o ocazie să privescă în urmă cu … un an, doi, zece sau chiar patruzeci.

Au fost momente care nu lipsesc nici de la  o nuntă: învăţăturile şi îndemnurile, rugăciunea de binecuvîntare, cîntare şi poezie, un frumos gest din partea tinerilor însurăţei de mulţumire pentru păriinţii lor, ş.m.a. Cu siguranţă sunteţi curioşi dacă s-a furat sau nu mireasă? D-apoi cum dar!? Mirele a trebuit să recite o poezie, să cînte un cîntec şi să plăteacă 500 de lei. Cel mai bine s-a descurcat cu cîntecul, cu poezia l-a ajutat o fetiţă mică ,dar isteaţă. Iar banii a rămas să-i plătească mai apoi, cînd îi va avea pe cei dobîndiţi cu trudă şi „sudori”, nu pe cei cîştigaţi uşor de la oaspeţi. Şi asta spune ceva despre mire, nu-i aşa? Am mai aflat despre un alt gest frumos din partea lui Andrei. Cînd i-a spus mamei sale despre decizia de a se căsători, a venit acasă cu un buchet mare de flori, pe care i l-a dat mamei sale, împreună cu „vestea cea mare”. WOW!!!

Dar nici Elea n-a putut să-şi ţină ascunse talentele, cu care a binecuvîntat-o Dumnezeu şi i-a cîntat soţului ei iubit un cîntec foarte frumos, de le-au dat lacrimile la oaspeţi. Apoi, s-o fi văzut cu cîtă sîrguinţă şi însufleţire căuta să facă un nod la un ştergar(asta era condiţia concursului), pentru a arăta, cît de mult îşi iubeşte jumătatea! A pus un capăt jos şi-şi ajuta şi cu piciorul, repetînd această procedură de cîteva ori, să se asigure că a legat cît de strîns a putut. Asta da dragoste! Iar apoi mirele a fost nevoit să-l dezlege, ca să arate cît de repede se va descurca cu greutăţile, ce se vor abate asupra familiei lor. Andrei s-a descurcat foate repede, dînd dovadă de putere inedită, iar Elea l-a ajutat şi de data aceasta.

Au fost şi multe întrebări adresate oaspeţilor cu mai multă experienţă în viaţa de familie. Una din întrebări a fost soluţionarea conflictului iar sugestiile care au venit au fost:

– fiecare din ei să caute binele suprem al celuilalt şi să nuţşi caute folosul său

– să uite şi să lase trecutul în urmă, privind şi concetrîndu-se asupra viitorului

– să nu uite că sunt de azi o echipă şi nu pot cîştiga decît dacă cîştigă amîndoi,

-să creeze un climat de încredere care îi va ajuta să aibă totală convingere că celălalt va lua hotărîrea astfel ca să aibă amîndoi de cîştigat din ea.

– să se iubească slujindu-şi şi astfel nu vor mai avea ce soluţiona căci pacea şi bunăînţelerea vor domni în casa lor.

N-au lipsit nici ghicitorile, nici glumele, presărate ici colo pe tot parcursul nunţii, care avînd doar suprafaţa amuzantă, miezul însă fiind, situaţia reală a lumii în care trăim:

– Soţia văzînd că soţul, de ceva timp, stă nemişcat şi studiază ceva foarte atent, îl întreabă, „ce faci dragă, acolo?” „Nimic, caut data de expirare a certificatului de căsătorie.” Astăzi tinerii intră în căsătorie cu gîndul, că dacă ceva nu merge după cum s-au aşteptat, oricînd se poate începe  totul de la capăt. Ce amăgire!

– Soţia trezeşte bărbatul în toiul nopţii. Acesta, de pe somn, întreabă speriat, ” Ce? Ce s-a întîmplat?” La care soţia îl întreabă, „Cum poţi dormi liniştit cînd ştii ce salariu mic ai?” Dorinţa de avea mai mult a destrămat multe familii şi a lăsat mulţi copiii orfani, cu părinţi în viaţă, doar că după hotare.

Iar amintirile din copilărie ale părinţilor, despre Andrei şi Elea au confirmat încă odată, că aceşti tineri frumoşi şi deosebiţi sunt o binecuvîntare continuă încă din primii ani de viaţă.

Elea a avut întodeauna o nuanţă de mister, cum şi i se cuvine unei femei adevărate. Astfel că la vîrsta de un an a ajus să guste din ciocolatele pe care părinţii le-au pus pe dulapul cel mai înalt din casă. Cum a ajuns ciocolata pe guriţa  fiicei lor şi nu numai, părinţii nu ştiu. Scretul a rămas nedescoperit şi pînă azi!

Andrei însă, ca un adevărat bărbat, umbla în toată lumea ca să se afirme ca un viteaz harnic şi neînfricat.  Era însoţit mereu de prietenul său credincios şi varga – unealta de lucru şi de luptă. Astfel că mama odată a gătit supă din carne de găină pe care o „vănase” eroii noştri dînd dovadă încă de pe atunci de spiritul de întreprinzător, pe care orice cap de familie trebuie să-l aibă.

A fost belşug de toate la nunta de la Antoneşti, sub un cort alb şi aer proaspăt de primăvară. Aşa le dorim şi noi tinerilor însurăţei belşug de binecuvîntări de la Tatăl ceresc. Să fie şi ei la rîndul lor o binecuvîntare pentru oricine le va călca pragul casei, pentru copiii care vor umple curînd viaţa lor de voie bună şi toţi ceilalaţi de aproape sau de departe!

Reclame

Comentarii»

1. Curbet Alexandru - mai 24, 2009

Nuntile au totdeauna ceva frumos , irepetabil . Ce-as mai merge la o nunta… . Vad ca mi-ati starnit pofta pentru frumos ….

alaandrei - mai 24, 2009

Aşa este, nunţile sunt ocazii speciale de împlinire a Cuvîntului lui Dumnezeu care cu siguranţă aduc bucurii atît mirilor cît şi invitaţilor. Aşa că te rugăm frumos nu uita să ne fericeşti şi tu … cîndva … O întrebare adresată invitaţilor a fost Cînd este un tînăr/tînără gata să se căsătoreacă şi un răspuns foarte corect după părerea noastră a fost: ” Cînd eşti gata să-ţi dai viaţa pentru celălalt.” Sau cum spune Andrieş: „Cînd ai găsit Proverbe 31 live.” Asta ca să poţi să te orientezi mai uşor…

2. Curbet Alexandru - mai 24, 2009

merci pentru sfat . am sa caut aplicarea lui imediata .dar nu promit nimic .


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: