jump to navigation

Cine a cheltuit cel mai mult în campania electorală? Aprilie 12, 2009

Posted by alaandrei in Social.
trackback

Iată o întrebare la care mulţi ar vrea să ştie răspunsul dar nu cred că sumele pe care le-am afla ne-ar da un răspuns obiectiv.

Acest subiect mi-aminteşte şi de cei care acum sunt în toiul pregătirilor pentru nuntă. O întrebare asemănătoare deseori apare şi între părinţii mirelui şi miresei după ce organizează nunta copiilor lor. Părinţii miresei consideră că au cheltuit mai mult decăt părinţii mirelui, dar în acelaş timp n-au fost aşezaţi la loc de cinste, sau invers.

Vreau să povestesc un caz din istorie, care a avut loc acum 2000 de ani în urmă şi din care să vedem o altă metodă de estimare a costurilor şi cheltuielilor:

„În învăţătura, pe care le-o dădea, Isus le zicea: „Păziţi-vă de cărturari, cărora le place să umble în haine lungi, şi să le facă lumea plecăciuni prin pieţe. Ei umblă după scaunele dintîi în sinagogi, şi după locurile dintîi la ospeţe; casele văduvelor le mănîncă, şi fac rugăciuni lungi de ochii lumii. O mai mare osîndă va veni peste ei.” Isus şedea jos în faţa vistieriei Templului, şi Se uita cum arunca norodul bani în vistierie. Mulţi, cari erau bogaţi, aruncau mult. A venit şi o văduvă săracă, şi a aruncat doi bănuţi, cari fac un gologan. Atunci Isus a chemat pe ucenicii Săi, şi le-a zis: „Adevărat vă spun că această văduvă săracă a dat mai mult decît toţi cei ce au aruncat în vistierie; căci toţi ceilalţi au aruncat din prisosul lor, dar ea, din sărăcia ei, a dat tot ce avea, tot ce-i mai rămăsese ca să trăiască.” Mar 12:38-44

Iată cîteva lecţii practice pentru viaţă:

1. Să ne păzim de mîndrie şi de fală, iar stînga noastră să nu ştie cît a dat dreapta, de parcă ar da altcuiva şi nu copiilor săi, care după cununie una sunt.

2. Să nu umblăm după locurile dintîi, ci mai degrabă să alegem un loc din spate, ca atunci cînd vom fi poftiţi în faţă să ne facă cinste şi nu ruşine, dacă vom fi rugaţi să ne aşezam în urmă.

3. Să nu căutăm să impresionăm pe oameni, cu ceea ce de fapt nu suntem şi nu ne aparţine.

4. Dumnezeu nu poate fi minţit, ca oamenii, deoarece El vede şi ştie totul. El vede inima şi motivaţia noastră. În ziua judecăţii vor ieşi la iveală toate intenţiile cu care am acţionat.

5. Sunt oameni bogaţi şi oameni săraci şi nu toţi au posibilitatea să cheltuiască la fel.

6. Oamenii bogaţi aruncă din prisosul lor(din ceea la ce nu ţin), iar cei săraci dau din ceea ce le rămîne mai preţios şi cu care pot să-şă întreţină viaţa.

7. Estimările lui Dumnezeu nu sunt ca şi cele ale oamenilor, El priveşte la cît a rămas, nu la cît s-a dat.

Exact aşa este şi cu cei care au investit banii în campania electorală. Dacă au făcut-o din inimă şi cu dorinţa sinceră de ajuta ţara şi oamenii, de ai scoate din impas şi au dat tot de ce au dispus, ei sunt cei care au dat cel mai mult. Dar dacă o fac doar din dorinţa de a cîştiga putere şi bani, investind sume mari cu gîndul să le scoată înapoi însutit, atunci nu pot să spun decît că au făcut cea mai nereuşită investiţie din viaţa lor.

Nu pot să nu spun despre cea mai mare achiziţie care a fost făcută de Dumenzeu. El te-a răscumpărat din osînda şi moartea vecinică. Ştii cît L-a costat libertate ta? El a dat pe unicul Său Fiu pentru ca oricine crede în El să nu piară ci să aibă viaţă vecinică.

Unii au dat ultimii bani pentru biletul la autobuz. Ei au dat cel mai mult. Cît ai cheltuit tu în campania electorală?

Anunțuri

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: